Ion Ruset a devenit presedinte interimar al PDL Gorj, in urma deciziei luate de Biroul Permanent National al partidului. Numirea lui Ruset in fruntea organizatiei judetene echivaleaza cu eliminarea lui Ionel Mantog din actul decizional.

Senatorul Ion Ruset a fost numit, ieri, presedinte interimar al Organizatiei Judetene a PDL Gorj. Decizia a fost luata in cadrul sedintei Biroului Permanent National al PDL, intrunit la Bucuresti. Noul presedinte interimar i-a luat locul deputatului Cosmin Popescu care, de cativa ani, era sef tot interimar al organizatiei judetene. In ultimele luni, Ion Ruset a facut public faptul ca nu colaboreaza in cele mai bune conditii cu echipa Ionel Mantog - Cosmin Popescu si a lasat sa se inteleaga faptul ca ar putea trece la PSD. Prin plecarea lui Ion Ruset din partid, PDL ar fi putut pierde majoritatea in Senat. "Biroul Permanent National a decis prin vot numirea senatorului Ion Ruset la conducerea PDL Gorj. La nivel local va fi constituita o comisie care va discuta propunerile privind data alegerilor din filiala Gorj. Din cate se pare, alegerile vor fi programate in primul trimestru al anului viitor. In mod normal, domnul Ion Ruset va asigura interimatul pana la organizarea alegerilor", a precizat deputatul Cosmin Popescu, fostul presedinte interimar al PDL Gorj.

Mantog nu se va regasi in actul de decizie

Numirea lui Ion Ruset la conducerea PDL Gorj reprezinta practic tragerea pe dreapta a lui Ionel Mantog, cel care coordona de fapt partidul, in spatele presedintelui Cosmin Popescu. Ruset a si declarat ca influenta lui Ionel Mantog nu se va mai regasi in actul de decizie. "A fost o hotarare la care nu ma asteptam. Este o echipa de conducere formata din 35 de membri. Eu am fost numit presedinte interimar si am doi prim-vicepresedinti, respectiv pe deputatii Cosmin Popescu si Severus Militaru. Din organismul interimar de conducere fac parte si toti primarii, directorii din minerit, consilierii municipali si judeteni sau reprezentante ale organizatiei de femei. Vom face o evaluare a tuturor organizatiilor locale, sa vedem cum stam, si vom stabili obiectivele in functie de rezultatele analizei. Ionel Mantog nu face parte din comisia de conducere a PDL Gorj. Este un simplu membru de partid si are toate drepturile care presupun aceasta calitate, inclusiv pe acela de a candida la functii in partid. Este un specialist in domeniul sau de competenta. Eu nu cred ca numirea mea are legatura cu ponderea PDL in votul la Senat, ci a fost facuta ca urmare a deficitului de imagine cu care se confrunta filiala Gorj. Imaginea proasta a fost facuta de cei care au reprezentat filiala. Ionel Mantog a vorbit prea mult in numele partidului", a declarat proaspatul lider interimar al PDL Gorj.
Ion Ruset beneficiaza de sprijinul presedintelui Federatiei Nationale Mine-Energie (FNME) si al Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO), Marin Condescu. Ion Ruset a fost secretar general al USMO intre anii 2001 - 2004. De altfel, sindicatele au o influenta majora in PDL Gorj, avand in vedere ca si deputatul Severus Militaru a fost lider de sindicat in mineritul motrean.