Pe VoxPublika poate fi citit articolul "Si barbatii se prostitueaza. Mai legalizam? " (Autor: Ciprin Domnisoru).
Cazul de proxenetism si sex cu minori in care sunt anchetati un director al OTV, oameni de afaceri si un fotbalist de la Juventus Bucuresti ne arata un fenomen mai putin cunoscut poate in Romania, cel al prostitutiei masculine. Fenomen binecunoscut insa la Milano sau la Paris. Cand intrebam niste prieteni din Franta ce stiau despre Romania imi spuneau de "les filles de l’Est". De ceva vreme avem insa si "les petits roumains". Multe reportaje au aratat soarta unor tineri romani ajunsi sa se prostitueze de foame sau de frig, plecati initial in cautarea unui loc de munca. Dar si a unor tineri care aleg sa faca asta pentru ca e o metoda usoara de a face bani.
In audierile de la Parlament, Sebastian Lazaroiu spunea ca peste 50% din romani sustin legalizarea prostitutiei si ca am putea face asta in viitor. La votul din 21 iunie din Camera Deputatilor au votat PENTRU legalizarea prostitutiei:
PDL: Silviu Prigoana (initiatorul proiectului de lege), Valeriu Tabara, Catalin Croitoru, Brandusa Novac, Marius Spanu, Constantin Dascalu, Mircia Giurgiu, Gheorghe Sorin Buta, Corneliu Olar, Lese Doru Brasoan, Zamfirescu Sorin stefan, Adrian Popescu, Samoil Valcu
Fara grup: Tita Nicolaescu Gabriel, Stan Nicolae
UDMR: Olosz Gergely, Palfi Zoltan, Beres Vasile, Edler Andras Gyorgy.
PSD: Ioan Damian, Martin Eduard Stelian, Rizea Cristian, Vasile Popeanga, Robert Negoita (cercetat de DIICOT intr-un dosar de proxenetism),Vasilica Radu Constantin, Petre Petrescu.
PNL: Ludovic Orban, Mihai Lupu, Cristian Mihai Adomnitei.
Se abtineau, printre altii, Marian Saniuta, Tudor Ciuhodaru, Theodor Paleologu si Sever Voinescu.
Mi-as dori ca in campanie acesti alesi sa raspunda punctual in fata alegatorilor pentru votul lor. Iar ca deputatii anchetati in cazuri de proxenetism sa nu mai voteze in privinta legalizarii prostitutiei . Orice motive ar fi pentru (bani la buget, igiena, pensii pentru prostituate si prostituati), cei care sustin legalizarea uita de nivelul de saracie din Romania si se bucura ca am intra in rand cu Belgia, Germania sau Olanda. Uita ca Romania ar deveni o statiune turistica sexuala pe harta Europei si ca Lipscaniul ar fi plin de terase pe strada si de bordeluri la etaj.
In dezbaterile despre prostitutie se aduce rar in discutie cauza saraciei, a excluderii sociale si a lipsei de educatie care ii arunca pe prostituati si prostituate in aceasta ocupatie. Nu ma astept de la Silviu Prigoana sa fie preocupat de cauzele fundamentale ale prostitutiei, insa gasesc ca este de neacceptat ca un ministru al Muncii sa ia in considerare o asemenea solutie cand tot ce face ministerul Muncii este sa incerce sa gaseasca munca decenta pentru romani.
Dupa ce initiativa lui Prigoana de legalizare a prostitutiei fusese respinsa in Senat, se mai documentase si declara ca 35% dintre cei care se prostitueaza in Europa sunt barbati. "Ziarele sunt pline de anunturi, barbatii ofera servicii sexuale, fetele masaje erotice, mai bine dam cu tamaie...", declara Prigoana. Prigoana isi schimba atunci opinia si spunea ca va reveni cu un proiect de incriminare a prostitutiei, pentru ca in actualul cod penal ea nu mai este decat o contraventie.
Sper ca pe linia acestei ipocrizii a lui Prigoana- a, si barbatii se prostitueaza, deci ceva e in neregula- tot mai multi romani sa inteleaga ca desi avem de-a face cu un fenomen vechi de cand lumea, saracia ii impinge de fapt pe multi romani sa se prostitueze si ca acolo avem de fapt de lucrat inainte sa iesim in Europa cu fata curata. Prigoana spunea ca prostitutia ar trebui legalizata , "ca in toate tarile cu apa calda permanenta". Nu e asa, Silviu Prigoana, conform Comisiei Europene 42% din romani stau intr-o locuinta fara baie sau dus iar 44% nu au veceu cu canalizare in casa. Inainte sa legalizam prostitutia, hai sa inventam apa calda.