Biroul permanent al Camerei Deputatilor a aprobat, miercuri, la sugestia UDMR ca deputatii sa lucreze lunea si martea viitoare in teritoriu, a anuntat secretarul Niculae Mircovici.
"Nu avem liber luni si marti. Luni si marti sunt activitati in teritoriu. Deputatii le pot folosi pentru intalnirile cu alegatorii vizavi de votul pe motiune si dezbaterile care urmeaza sa aiba loc miercuri. Maghiarii pe 15 (martie, n.r.) au Ziua nationala si probabil ca vor avea manifestari de genul acesta", a aratat Mircovici. El a precizat ca programul a fost propus de Secretariatul General, cel mai probabil la sugestia UDMR. "Daca era sa aiba loc luni plen si marti sa plece maghiarii pentru ziua lor, miercuri trebuia sa revina pentru dezbaterea motiunii si spuneati de ce sa se faca doua cheltuieli", a sustinut secretarul Camerei.
El a aratat ca liberalul Dan Motreanu si social-democratul Georgian Pop s-au abtinut la aprobarea programului de lucru pentru saptamana viitoare, cand practic deputatii vor lucra doar doua zile, miercuri cand va fi dezbatuta si votata motiunea de cenzura a opozitiei si joi cand acestia se vor reuni in comisii. Saptamana viitoare in zilele de luni, marti, vineri si sambata deputatii au programate activitati in teritoriu. Pe 15 martie Ungaria sarbatoreste Ziua nationala a maghiarilor de pretutindeni.
De asemenea, senatorii vor avea, saptamana viitoare, trei zile de activitate in circumscriptiile electorale si nu una, ca de obicei. Conform programului de lucru aprobat, miercuri, de plenul Senatului, pentru zilele de luni si marti a fost stabilit un program de activitati in circumscriptiile electorale. Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a precizat ca reprezentantii UDMR au solicitat, in sedinta de luni a Biroului Permanent al Senatului, ca marti, 15 martie, sa poata participa la evenimentele organizate in colegiile in care au fost alesi, motivand ca ‘‘este o cutuma‘‘ ca in preajma acestei zile senatorii sa aiba program de activitati in teritoriu.