EVZ.ro : Harta suspiciunilor de joc dublu in USL la locale (Autor: Marius Vulpe)
In unele judete, PSD si PNL se faulteaza reciproc in campanie. In ciuda nemultumirilor, de dragul guvernării, se pune batista pe tambal.
In unele judete, liberalii si social-democratii actioneaza potrivit propriei lor agende si interese locale. Cazul Buzau este deja arhicunoscut. Primarul Constantin Boscodeala si organizatia PSD Buzau il sustine fatis pe independentul Victor Mocanu la sefia CJ in detrimentul candidatului oficial al USL, liberalul Cristian Bagiu. PNL a reclamat situatia, iar Victor Ponta i-a solicitat secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, sa indrepte lucrurile. Nimic nu s-a intamplat insa

Bunea, sapat de proprii colegi

La Braila, o situatie similara, dar cu PNL si o parte dintre social-democrati in postura de blatisti. Conform unor surse liberale, candidatul USL Bunea Stancu (PSD) are probleme cu proprii colegi de partid, in timp ce o mare parte a liberalilor braileni refuza sa faca campanie pentru el.Primarul social-democrat Aurel Simionescu a autorizat afisajul stradal al contracandidatului Sergiu Diacomotu ba, mai mult, a blocat interventiile lui Bunea care ordonase inlaturarea panourilor. "Independentul"

Diacomotu candideaza cu sprijinul PDL, UNPR, PNTCD si PER.

La Constanta, fostul prefect, Claudiu Palaz, unul din adversarii cei mai inversunati ai actualului sef de Cj, Nicusor Constantinescu, a pus securea in cui si ar putea fi sprijinit de PSD, alaturi de alti progresisti, pentru accederea in CJ.

Non-combat tacit la Capitala

In cazul Bucurestiului, non-combatul este la ordinea zilei, atat din partea PDL, cat si a UNPR si USL. Sectorul 6 este o "win-win situation". Notorii sunt relatiile si interesele de afaceri comune ale lui Cristian Poteras si Rares Manescu, prieteni de ani buni si cu planuri imobiliare post-electorale in acest sector.
Pentru a nu-l pierde la inamic, Elena Udrea cauta sa-l menajeze pe uneperistul Neculai Ontanu la 2, aruncand in lupta un candidat-iepure, - Lucian Iliescu -, nimeni altul decat finul candidatului UNPR. Si PSD incearca sa-l ajute pe Ontanu: candidatul USL este Dragos Frumosu care mimeaza concurenta, fiind practic inexistent in campania din sectorul 2.

Culoar eliberat pentru Solomon

La Craiova, senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu ii sufla in ceafa uneperistului Antonie Solomon cu un procent de 39% la 42%. Dupa protocolul semnat de Ponta cu UNPR, Olgutei Vasilescu i s-a sugerat sa o lase mai moale, iar echipei de campanie sa puna stop, reconfirmarea lui Solomon ca primar facand parte din intelegerea perfectata la Bucuresti.

Neincredere totala la Cluj

Desi atacurile si adversitatea dintre Ioan Rus si Alin Tise (PDL), presedintele CJ, sunt de notorietate, liberalii ii suspecteaza pe colegii de la PSD ca au o intelegere cu PDL pentru alegerea lui Emil Boc ca primar al municipiului Cluj-Napoca. Cel mai suparat este liberalul Marius Nicoara, contracandidatul lui Boc. La randul lor, PSD-istii spun ca liberalii il menajeaza pe Alin Tise, laudat recent de Nicoara.