Presedintele Traian Basescu a declarat vineri seara, dupa ce a chefuit si dansat la restaurantul Ciresica, din Neptun, ca el trece prin criza ca si prin furtunile de pe mare, "cu fruntea sus si nu cu capul plecat", opinand ca asa ar trebui sa faca toti romanii.
Seful statului a fost vineri seara la restaurantul Ciresica din Neptun, impreuna cu sotia. Cei doi soti Basescu au mancat, au baut si au dansat. La plecare, Basescu le-a facut o declaratie jurnalistilor. Intrebat daca ne asteapta vremuri mai bune, Basescu a raspuns: "Categoric, da, nicio natiune nu poate gandi ca o asteapta vremuri rele si nici pe noi nu ne asteapta vremuri rele, dar e o criza pe care trebuie sa o trecem".
"Sa avem grija fiecare de noi, sa nu asteptam sa aiba grija altii, inclusiv statul", a mai spus Basescu, solicitat sa precizeze ce mai trebuie facut pentru a trece prin criza.
Intrebat daca ziua de vineri - in care cei sase noi ministri ai Cabinetului Boc au fost investiti in functii - a fost una grea si daca se relaxeaza, seful statului a raspuns afirmativ.
"Eu trec prin criza ca si furtunile cand eram pe mare, cu fruntea sus si nu cu capul plecat si asa ar trebui sa o treaca toti romanii", a mai spus presedintele Basescu.
Vineri la pranz, cei sase noi membri ai Cabinetului Boc au depus juramantul de credinta la Palatul Cotroceni, dupa ce, in cursul diminetii, seful statului a semnat decretele de revocare din functie a ministrilor Economiei, Finantelor, Comunicatiilor, Muncii, Transporturilor si Agriculturii si pe cele de numire in functie a ministrilor desemnati.
Basescu ii pretinde poporului austeritate, dar el chefuieste la restaurant. Un exemplu de prost gust.