Oamenii politici din Tecuci par sa nu tina cont de ceea ce se petrece pe scena politica galateana. Liberalii si democratii au conferinte de presa comune, iar trei dintre partidele Coalitiei isi au sediile in aceeasi cladire.

PNL si PD au avut, dupa mai multe luni de pauza, o conferinta de presa comuna. Nu e vorba insa de organizatiile din orasul nostru, ci de cele din Tecuci. Deputatul PNL Emil Strunga si colegul sau democrat Constantin Petrea au vorbit vineri reprezentantilor presei, pentru prima data in aceasta sesiune parlamentara, despre prioritatile partidelor aflate la guvernare in a doua jumatate a anului 2006. Primul a vorbit parlamentarul penelist. Emil Strunga a prezentat, asa cum era normal, citeva dintre proiectele de lege ale grupului de deputati PNL. "In acest moment exista peste 120 de propuneri legislative. Dintre acestea, sapte imi apartin. Trebuie sa spun ca, in total, eu am avut 10 proiecte de lege, dar dintre acestea unul a fost votat de parlamentari, iar doua au fost respinse din start", a declarat liberalul. Emil Strunga a tinut sa sublinieze, pentru alegatorii tecuceni, ca nu a facut niciodata politie politica si nici nu a colaborat cu fosta Securitate. "Dupa ce in urma cu doua saptamini am spus ca am avut niste experinte nu prea placute cu fosta Securitate, mai multi colegi din tara m-au intrebat, telefonic, daca este adevarat ca am fost informator. Repet, nu am colaborat cu fosta Securitate", a precizat deputatul PNL.

Si PD munceste

Ca sa nu ramina dator electoratului tecucean, deputatul democrat a continuat si el raportul de activitate al parlamentarilor de Galati ai Aliantei D.A. "Trebuie sa spun ca deputatii PD au si ei o agenda bogata. Trebuie spus ca ne-am propus ca pina la finele lunii septembrie sa facem in asa fel incit legile necesare integrarii in UE sa fie votate. In acest fel vom putea sa ne terminam treaba inainte ca cei din Comisia Europeana sa faca public ultimul raport de tara, raport pe care ni-l dorim pozitiv", a aratat Petrea.

Coalitia traieste?

Nu doar Alianta D.A. functioneaza la Tecuci. Daca e sa ne luam dupa aparente s-ar putea spune ca aici lucrurile merg bine si in ceea ce priveste Coalitia de guvernare. Mai exact, in Tecuci, liberalii, democratii si conservatorii stau sub acelasi acoperis. In cladirea de pe strada 1 Decembrie, nr. 77, isi au sediile Organizatia PNL Tecuci si Organizatia PC Tecuci. In plus, tot aici se afla birourile parlamentare ale deputatilor Emil Strunga si Emil Petrea. "Se poate spune ca, la Tecuci, Coalitia a ramas intreaga. Trebuie spus insa ca PC isi are sediul in alt corp al cladirii. Nu ne prea vedem", ne-a explicat, zimbind, deputatul Strunga.