Primarul Dumitru Nicolae a anuntat ca cel mai tirziu luna viitoare vor fi organizate concursuri pentru ocuparea functiilor de director la Serviciul Administrarea Domeniului Public, Apaterm si Apa-Canal. Motivul il reprezinta dorinta edilului sef de a aduce cele trei unitati in cadrul prevazut de normele legale dupa care functioneaza administratia publica locala. Cei care conduc in acest moment ADP, Eduard Grosu, Apaterm, George Cubasa, si Apa-Canal, Marin Costel, au calitatea de interimari.

"In urmatoarea sedinta de CL se va stabili structura comisiei de examinare si detaliile organizarii concursului. Luna viitoare se va face concurs. In ceea ce priveste experienta din domeniu a celor care conduc acum cele trei societati trebuie sa spun ca ceea ce conteaza este experienta acumulata in fruntea unei societati, si nu pregatirea profesionala", a precizat primarul Dumitru Nicolae.

Directorii se schimba, concursul se amina

Ideea organizarii unui concurs pentru ocuparea posturilor de conducere de la societatile din subordinea municipalitatii nu e deloc noua. Mai mult decit atit, multi dintre actualii consilieri locali s-au opus ideii tocmai pentru a-si proteja colegii de partid care dupa alegerile locale din 2004 au ocupat fotolii de sefi la societatile din curtea CL.

Spre exemplu, atunci cind s-a pus problema ca fostii directori de la Apaterm si Apa-Canal, Cristian Istrate si Ion Stefan, sa dea concurs, consilierii conservatori au sarit ca arsi. Dupa multe negocieri si combinatii de culise majoritatea din Consiliul Local a decis ca cel care este sef la Apa-Canal nu trebuie sa dea concurs, fiind vorba de o unitate care se autofinanteaza, si ca doar directorul de la Apaterm trebuie sa fie examinat.

Pina la urma nici macar Cristian Istrate nu a mai dat concurs pentru ca a fost avansat de la conducerea Apaterm la cea a societatii Electrocentrale.

Toader e asteptat la concurs

Primarul a precizat ieri si ca-l asteapta pe fostul secretar de stat Mircea Toader sa se inscrie la concursul ce va fi organizat pentru ocuparea postului de director al Apaterm. Declaratia vine dupa ce liderul local al democratilor a declarat ca a acceptat propunerea de a fi director la RADET Bucuresti pentru ca municipalitatea galateana nu s-a aratat interesata de experienta pe care el a acumulat-o cit timp a fost secretar de stat la Ministerul Administratiei. Facem precizarea ca RADET este similara societatii Apaterm, dar cu o activitate mai complexa.

"Eu stiu o treaba: daca esti navalist, te ocupi de nave, dar nu e nici o problema daca Mircea Toader vrea sa dea concurs pentru postul de director la Apaterm", a mai spus Dumitru Nicolae.

Povestea concursului pentru ocuparea unui post de director al unei societati din subordinea municipalitatii a revenit pe scena politica galateana. Ramine de vazut daca alesii locali au ramas la fel de neseriosi ca la inceputul mandatului, cind au decis ca un director cu sprijin politic nu mai trebuie sa demonstreze ca stie cel putin sa citeasca un bilant contabil.