La rubrica Cronica raului, din editie.ro, Cornel Nistorescu (foto) publica articolul "Legea hingherilor si Legea prostilor", pe care il puteti citi in continuare.
'Cu siguranta ca ne asteapta vremuri grele! In economie au venit deja, iar in presa sunt pe cale de a se instaura. Nu e vorba neaparat de proiectul lui Prigoana. Chiar inainte ca acesta sa scape pe sub mustacioara fructele gandirii sale (cam de acelasi soi cu principala sa afacere), am avut parte de suficiente semne ca ne indreptam spre o limitare serioasa a libertatilor de exprimare. Au fost bataliile pentru consiliile de administratie ale Televiziunii si Radioului, au fost tentativele de a mari grosolan taxele pe drepturile de autor, au fost presiunile asupra Realitatii TV si Antenelor 1 - 3, cele care dau totusi o gramada de bani la buget.
A controlat cineva cati bani se arunca pe fereastra la TVR sau la Romania Actualitati? A stat fiscul luni intregi pe contractele nebune din aceste institutii tocatoare de bani publici? Au navalit controlorii pe B1 TV sau pe EVZ? Infiintarea unui alt post de televiziune este si ea un semn ca puterea vrea sa stea linistita in fotoliu. Explicatia unor asemenea preocupari este extrem de logica. Ea vine din mersul catastrofal al lucrurilor. Si atunci, ce sa faca Guvernul, majoritatea parlamentara, presedintele? Sa inceapa munca grea a redresarii, cand ei n-au nici cea mai vaga idee cu ce sa inceapa? Asa ca recurg la miscarea cea mai simpla.
Reduc vocea presei. Folosesc toate mijloacele pentru a o face sa micsoreze volumul criticilor. De la Ceausescu incoace, de fiecare data cand lucrurile au mers prost, guvernantii au incercat sa stranga robinetul libertatilor de exprimare. Priviti o secunda spre estul Romaniei, mai ales in Rusia? Tacere si iar tacere! Si in vest, cand lucrurile merg mai prost, tot presa este de vina. Sa nu mai vorbim de ce se petrece pe pamant african sau in Asia. Proiectul lui Prigoana, de a pune internetul si ziarele sub controlul CNA, nu e comic pentru caracterul sau de traficant legislativ sau de Rosal ideatic.
La cate vulgaritati si cate mizerii, glume de prost gust si tatisme a imprastiat acest ins in mass-media, nu e de mirare. El face parte dintre aceia care isi imagineaza ca orice nerozie sau orice toaca batuta intr-o scandura este fie idee, fie muzica. Alarma vine de la faptul ca si un parlamentar de Banat, unul cu figura de Corleone, Olguta Vasilescu si Roberta Anastase, toata aceasta stransura de materie cenusie in politica, simt nevoia unei legi a presei ca un fel de tarc care sa protejeze de salbaticiuni. Proiectul lui Prigoana, ideile celor doua cucoane si ale celor cativa parlamentari care au batut in fruntile lor de lemn, strigand ca-si asuma ideile marete, ne arata in ce situatie periculoasa se afla Romania, condusa de niste indivizi care inteleg democratia in acest fel! Hingherii si prostii s-au gandit sa puna la cale un set de principii care sa nu permita nicio miscare fara aprobarea lor.'