Una dintre declaratile care, cu siguranta, va produce valuri in lumea si asa destul de linistita a liberalilor salajeni s-a consumat ieri, in cadrul unei conferinte de presa. Prezent la intalnirea cu mass media salajeana, unul dintre membrii Biroului Permanent Municipal (BPM) al PNL Zalau, Radu Nistorescu, a facut cunoscut faptul ca si-a anuntat candidatura la presedintia organizatiei municipale, acuzand totodata actuala conducere a partidului de lipsa de activitate: "Candidez pentru faptul ca activitatea din cadrul PNL Zalau nu merge cum trebuie. Din punctul meu de vedere, si nu numai, administratia trebuie separata de partid. Actualul presedinte al PNL Zalau, Dorel Labo, care este si viceprimar, nu se poate ocupa de ambele functii". In aceeasi ordine de idei, Nistorescu il acuza pe Dorel Labo de lipsa de interes fata de problemele politice cu care s-a confruntat PNL Zalau: "De la alegeri, incoace, organizatia nu a facut nimic. Intr-un an si jumatate, de cand Dorel Labo a preluat functia de presedinte al PNL Zalau, au avut loc doar 4 sedinte ale BPM. In aceasta ordine de idei, nu putem vorbi de o activitate a acestui Birou". Liderul liberal mai marturiseste ca, in tot acest timp, a facut parte din BPM, ocupand functia de membru, insa considera ca nu era datoria sa de a organiza intalniri intre membrii liberali. Mai mult, Nistorescu sustine ca a mai avut si alte probleme politice, printre ele fiind vorba de activitatea sa din cadrul Biroului Permanent Judetean. "Activitatea la nivelul BPM trebuie relansata. Va fi nevoie de o reorganizare a tuturor structurilor. Pentru toate acestea am sustinerea presedintelui Corin Penciuc, precum si a deputatului Catalin Micula", a incheiat Radu Nistorescu.
Prezent si el la intalnirea cu presa, presedintele PNL Salaj, Corin Penciuc, al carui nume a fost mentionat in declaratiile lui Radu Nistorescu, a precizat, si el, ca este nevoie de un suflu proaspat la nivelul conducerii PNL Zalau: "Referindu-ma la unele aspecte de ordin organizatoric, consider ca activitatea actuala a BPM Zalau este una slaba. In primul rand, semnalez o deficienta de comunicare intre Birou si celelalte structuri liberale. In rest, mai vreau sa spun ca exista si alte deficiente, ca de exemplu comunicarea dintre viceprimar si consilierii locali ai partidului. Din discutiile avute cu acestia din urma, am constatat ca exista unele probleme de coordonare a lor".
In finalul conferintei de presa, cei doi liberali au declarat, la unison, ca toate aceste probleme se vor lamuri in interiorul partidului, nepunandu-se problema ca, in PNL, sa aiba loc "rasmerita" derulata, de curand, in PD Zalau.
De cealalta parte a "baricadei", presedintele PNL Zalau, Dorel Labo, care si-a anuntat si el candidatura pentru un nou mandat la presedintia organizatiei municipale, ia atitudine fata de declaratiile colegilor sai. "Referitor la activitatea BPM, consider ca ea trebuie socotita in perioada in care eu am fost la conducerea organizatiei, mai precis de la data in care am fost investit in functia de presedinte al PNL Zalau, si pana in prezent. Pana la venirea mea in aceasta functie, nu a existat activitate in cadrul fostului BPM. La doar doua luni de la venirea mea in fruntea BPM, am reusit sa inaugurez noul sediu al organizatiei, proiect la care contributia mea, personala, a fost una decisiva. Peste 70 la suta din costuri le-am suportat din buzunarul propriu. Desigur, Radu Nistorescu nu are de unde sa stie acest lucru, pentru ca nu facea parte din acel Birou...". Apoi, sustine Dorel Labo, in interiorul PNL au existat cateva lupte interne de partid, carora atat presedintele liberalilor salajeni, Corin Penciuc, cat si vicepresedintele partidului, Cristian Ionescu, nu le-a putut face fata. "Astfel, am pierdut Primaria Zalau la doar 12 voturi. Dupa care, tot printr-o decizie a Comitetului Teritorial, s-a decis dizolvarea componentei BPM, intrand pe formula de Birou interimar", povesteste Labo. Despre activitatea acestuia, presedintele PNL Zalau sustine ca a fost una activa, membrii Biroului intalnindu-se de foarte multe ori, insa, "probabil, Radu Nistorescu a participat la doar patru dintre acestea. In acest sens, stau dovada procesele verbale de sedinta, care pot fi si citite, desigur, daca se vrea". In aceeasi ordine de idei, Labo spune ca, impreuna cu echipa sa de consilieri municipali, sunt implicati, de foarte mult timp, intr-o serie de activitati economice, politice si administrative, "spre deosebire de altii, care nu au facut nimic toata viata, decat sa traga sfori". No comment.