Fostul consilier de stat la Cotroceni Elena Udrea si liderul PD, Emil Boc, au dansat intr-un club din Buzau in noaptea de dinaintea sedintei Colegiului Director al PD de ieri. Incantat peste masura, Boc a spus a doua zi ca vechimea nu mai este un criteriu pentru accesul in conducerea democrata, referindu-se la cazul Elenei Udrea.

Elena Udrea si-a facut aparitia joi, aproape de miezul noptii, in restaurantul hotelului unde erau cazati democratii veniti la Buzau pentru a participa la sedinta Colegiului Director. Urmarita de privirile celor din sala, Elena Udrea, membra a PD din februarie 2006, a discutat, zambind, cateva zeci de minute cu Emil Boc si cu alti cativa lideri democrati.
Insotita de Emil Boc si de cativa PD-isti care s-au incumetat sa se aventureze in orele tarzii din noapte pe ringul de dans, fosta consiliera a presedintului a parasit atmosfera somnolenta a restaurantului din hotel, indreptandu-se catre un club din Buzau, orasul anilor sai de liceu.
Elena Udrea, Emil Boc, Cezar Preda, Ioan Oltean, Mircea Hava, Nicolae Iotcu, Gheorghe Falca, Valeriu Tabara, Roberta Anastase, Anca Constantinescu si Gratiela Iordache au ajuns in club dupa miezul noptii si s-au asezat la o masa aproape de ringul de dans.
Democratii nu au putut rezista muzicii si s-au ridicat la dans. La inceput timizi, PD-istii s-au lasat incet-incet prinsi de ritmurile disco si dance, luand exemplul Elenei Udrea, care dadea tonul distractiei din club.
Dupa mai bine de o ora, democratii s-au dat batuti si au plecat din club, aducandu-si aminte ca vineri erau asteptati la o sedinta a forurilor de conducere PD-iste.

Candidatura cu derogare

A doua zi, liderul PD Emil Boc a declarat, referindu-se la o eventuala candidatura a Elenei Udrea pentru o functie de conducere in partid, ca vechimea nu este un criteriu pentru accesul in conducerea democrata. Boc a precizat ca "exista o hotarare mai veche a PD care a permis candidatilor ca bariera de vechime sa nu fie un criteriu exclusiv pentru ocuparea functiilor in partid". El a mai afirmat ca, in cazul in care o persoana nu are vechimea necesara, poate candida cu derogare din partea BPN si ca acest for va lua decizii in fiecare caz in parte.
BPN al PD trebuie sa aiba 14 secretari executivi, in prezent fiind alesi doar 5 dintre acestia. Elena Udrea, membru PD din februarie 2006, ar putea candida pentru un post de secretar executiv.
Statutul PD prevede ca, pentru a ocupa o functie in BPN, deci inclusiv cea de secretar executiv, este nevoie de o vechime minima de 3 ani in PD si de 2 ani ca militant al partidului.

Primari evaluati dupa atragerea de fonduri

Pe de alta parte, Emil Boc a anuntat ca primarii democrati vor fi evaluati dupa modul in care vor reusi sa atraga fonduri pentru comunitatile pe care le conduc.
"In evaluarea candidaturilor pentru fotoliile de primar in 2008, performanta in atragerea fondurilor va fi un criteriu pentru a mai candida sau nu din partea PD", a subliniat Boc. Acesta a precizat ca PD isi propune ca, in fiecare an, de numele primarului sa se lege un proiect al comunitatii. "PD are 702 primari. (...) In doi ani pot fi peste 1.000 de proiecte. Acest lucru nu vine de la sine, stand pe scaun, ci doar daca echipa care sta in spatele primarilor ii va sprijini si avem aceasta resursa. Oferim consultanta, oferim sprijin, dar asteptam responsabilitate din partea lor", a spus Emil Boc.