Agerpres informeaza: Bihor: Reuniune USL, la Oradea, in prima zi a congresului.
Peste 350 de persoane vor participa, sambata, la Oradea, la o intalnire a primarilor, alesilor locali si judeteni si parlamentarilor din judetul Bihor apartinand USL, a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa liderul PNL Bihor, senatorul Cornel Popa.
Reuniunea are loc in paralel cu Congresul UDMR de la Oradea, in care se va alege noul presedinte al formatiunii.
"Suntem primii din tara care vom organiza o mare intrunire USL. In intentie exista sa vina si cei trei lideri nationali ai formatiunilor din USL-Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin," a precizat Cornel Popa.
Presedintii organizatiilor judetene ale PSD, PNL si PC Bihor au semnat, joi, protocoalele Aliantei de Centru Dreapta si ale Uniunii Social Liberale, la nivelul judetului Bihor.
Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin se vor deplasa, la ora 12, la Centrul Ady din Oradea, unde se va desfasura reuniunea USL, imediat dupa ce isi vor rosti discursurile in deschiderea congresului UDMR, programata la ora 11, la Casa de Cultura a Sindicatelor.
"Noi speram ca UDMR sa aiba luciditatea si puterea sa intoarca armele, pentru ca, de fapt, nu le intoarce impotriva PDL, ci protejeaza populatia Romaniei daca va face acest lucru," a precizat presedintele PC Bihor, Traian Bodea.
Senatorul Ioan Mang, presedintele PSD Bihor, a subliniat ca ziua semnarii acestui protocol este foarte importanta.
"Noi ne dam mana pentru a dobori puterea care doboara democratia. Avem un dusman puternic, care a pus mana pe toate resursele economice ale tarii, care si-a creat institutii prin care nu guverneaza tara, ci o stapaneste. Avem datoria ca incepand de astazi, sa stam impreuna la aceeasi masa si sa reprezentam o singura formatiune: Uniunea Social-Liberala, in lupta cu PDL", a declarat Mang.