Inpolitics: USL lucreaza la documentul de suspendare a presedintelui

Parlamentarii USL au primit SMS-uri in care li se spune sa nu paraseasca Bucurestiul si ca vor fi informati pe parcurs despre actiunile ce vor urma, in acelasi timp juristii Uniunii fiind intr-o sedinta in care se pregateste documentul in baza caruia sa fie declansata suspendarea lui Traian Basescu.
Deocamdata, acestia nu au primit informatii despre o eventuala noua sesiune extraordinara a Parlamentului, insa li s-a transmis ca vor fi informati pe parcurs despre actiunile ce vor urma.
Surse politice au declarat pentru Mediafax ca, in paralel, juristii USL s-au reunit intr-o sedinta in care se discuta documentul in baza caruia sa fie declansata procedura de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu.
Conform surselor citate, inca nu s-a stabilit daca procedura va fi declansata chiar de miercuri.
Articolul 95 din Constitutie precizeaza ca, "in cazul savarsirii unor fapte grave prin care incalca prevederile Constitutiei, Presedintele Romaniei poate fi suspendat din functie de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor, dupa consultarea Curtii Constitutionale".
In cadrul declansarii acestei proceduri de suspendare, presedintele poate da Parlamentului explicatii cu privire la faptele ce i se imputa.