"Etalonul" de moralitate al politicii romanesti, pesedistul Mircea Geoana, vorbeste zi si noapte, pe la toate colturile, despre corectitudine si cinste, despre cum fura toti in afara de el si PSD-ul lui drag si moare de grija romanilor saraci, ca asta e rostul pe pamant al social-democratilor. Din nefericire, exista inca romani care il baga in seama pe liderul PSD si chiar il cred neprihanit intr-ale afacerilor si intereselor. In realitate, in jurul lui Mircea Geoana se invart afaceri de milioane de euro, sotia, soacra si un var de-al consoartei evidentiindu-se de-a lungul timpului printr-un simt al afacerilor rapace si de multe ori certat cu legea. Social-democratul Geoana, care nu mai are liniste de atatea griji cate isi face pentru romanul de rand, este un om extrem de bogat, chiar si prin declaratiile sale oficiale de avere. Dincolo de acestea stau insa tunurile imobiliare ale soacrei sale, Margareta Costea (cunoscuta pentru isprava de a-si fi falsificat dosarul de revolutionar) si afacerile dubioase ale sotiei, Mihaela Geoana.

Potrivit ultimei sale declaratii de avere, presedintele PSD, senatorul Mircea Geoana, are peste 6,3 miliarde lei vechi in 8 conturi din Romania si SUA, plus bijuterii si obiecte de cult in valoare de alte 10.000 euro. In plus, social-democratul este actionar, prin sotia sa, la Banca Tiriac, Mihaela Geoana controland, in acte, alte doua societati comerciale extrem de rentabile. SC Topcont Invest SRL si SC La Maison Consulting SRL se ocupa de consultanta si arhitectura si au adus familiei Geoana in 2006 un profit net de 10 miliarde lei vechi. Sotia liderului PSD este asociata in aceste SRL-uri cu Amalia Elena Nastase (sotia tenismenului Ilie Nastase), francezul Domenique Eugenie Moscovici si Octavian Vasile Barba, varul sau primar. Mihaela Geoana incaseaza alte cateva sute de milioane de lei vechi de la Fundatia "Renasterea", a carei presedinte este, fiind, pe deasupra, si sefa Organizatiei "Crucea Rosie" Romania. Trecand la afacerile subterane ale familiei Geoana, "Replica" a descoperit o firmulita obscura, care se ocupa de vanzarile cu amanuntul - SC Renasterea SRL. Buticul este detinut in acte de Victoria Asanache, dar intervin doua elemente care ne fac sa credem ca SRL-ul apartine, de fapt, familiei Geoana. Primul e legat de identitatea misterioasei Victoria Asanache, nimeni alta decat directoarea Fundatiei "Renasterea", cu alte cuvinte subalterna Mihaelei Geoana. Al doilea amanunt e si mai delicios: la sediul declarat al firmei, strada Jean Monnet, numarul 69, apartamentul 1, domiciliaza Margareta Costea, soacra liderului PSD. Bineinteles ca firmulita, al carei rost nu-l intelegem, dar despre care se spune ca e folosita ca paravan pentru alte afaceri, nu apare in declaratia lui Mircea Geoana.

Profit urias din intermedierea vanzarii a doua hoteluri din Mamaia si Eforie

Insa nu acesta este marele secret al senatorului social-democrat. Vajnicul luptator pentru drepturile romanilor saraciti si asupriti, care se lauda ca a marit pensiile si salariile oamenilor de unul singur, ca asa a vrut muschiul PSD-ului, ar trebui sa-si plece spasit capul si sa-si puna soata sa plateasca darile la stat. Incredibil tupeul lui Geoana de a vorbi despre pensii si nevoi, din moment ce SC Topcont Invest SRL, detinut de sotioara Mihaela, are de circa un an de zile datorii neplatite la stat, catre bugetul asigurarilor sociale, somaj etc. Pastrand, bineinteles, proportiile, se poate spune ca statul roman a avut greutati in a-i plati unui batran pensia sau unui somer ajutorul social tocmai pentru ca Geoana nu a avut chef sa-si plateasca darile. Potrivit datelor de la Ministerul Finantelor, Topcont Invest este executata silit de Fisc pentru datorii neachitate de aproape 60 milioane lei vechi. Asta in conditiile in care SRL-ul doamnei Geoana dovedeste o rentabilitate aproape paranormala: profit net de peste 8 miliarde lei vechi, la o cifra de afaceri de 8,8 miliarde lei. O suma uriasa pentru o firmulita cu 3 sefi si un singur angajat. Mare parte din acesti bani provin, din cate se pare, din onorariul incasat de Mihaela Geoana dupa ce a intermediat, in 2006, vanzarea a doua hoteluri din Mamaia si Eforie, detinute anterior de gigantul industrial Uzinexport.