Dan Voiculescu si parlamentarii PC au decis sa nu depuna niciun amendament la legile pe care Guvernul isi va asuma raspunderea, iar la sedinta Camerelor reunite ale Parlamentului in care va fi asumat pachetul de legi sa poarte pe bratul stang o banderola alba, in semn de protest fata de sfidarea fara precedent a forului legislativ si a statului de drept.
In acest sens, Dan Voiculescu a declarat: "Prin aceasta procedura originala de asumare, Guvernul incearca sa umileasca Parlamentul, stiind ca nicio forta politica responsabila nu-l poate demite cu doar doua luni inainte de alegeri. Aceasta situatie, in care parlamentarii pot face amendamente care vor fi acceptate sau respinse discretionar de Guvern, este o absurditate, un mecanism profund anticonstitutional. Regula fireasca functioneaza exact invers, Parlamentul fiind forul care decide asupra initiativelor Guvernului".
"In aceste conditii, din respect pentru Constitutie si pentru cei care ne-au ales, am decis sa nu depunem niciun amendament pentru a nu confirma tacit aceasta rasturnare a relatiilor dintre Legislativ si Executiv. Daca Emil Boc este oricand pregatit sa execute, la ordin, piruete, fandari, saltul strengarului sau pasul piticului, Parlamentul trebuie sa-si pastreze demnitatea. Nu putem deveni marioneta unui premier-marioneta. De altfel, la sedinta de asumare a raspunderii vom purta o banderola alba, in semn de protest fata de sfidarea Parlamentului. Toti colegii nostri, indiferent de partidul din care fac parte, pot adopta aceasta forma legitima de protest parlamentar", a adaugat Dan Voiculescu.