Desi alegerile s-au incheiat de mult, in comuna Gogosu din judetul Mehedinti conflictele pentru fotoliul de primar inca sunt de actualitate
Candidatul Partidului National Liberal, Gheorghe Hanes, la Primaria Gogosu nu s-a impacat cu ideea ca s-a clasat pe locul al doilea in cursa electorala. Dovada sta protestul organizat chiar in fata primariei pe care a condus-o timp de 16 ani. Hanes impreuna cu 40 de sustinatori au solicitat repetarea alegerilor in comuna. De cealalta parte, simpatizantii noului primar i-au strigat lui Hanes ca nu-l mai doresc pentru ca s-au saturat de el.
"In mod sigur imi doresc repetarea alegerilor la Gogosu pentru a demonstra corectitudinea si legalitatea lor. Oamenii ma sustin pentru ca stiu ca sunt de partea lor, iar faptul ca am pierdut alegerile cu numai sase voturi mai putin decat contracandidatul meu nu demonstreaza decat ca alegerile au fost fraudate. Nu voi avea liniste pana ce nu vor fi reluate alegerile", a declarat Gheorghe Hanes.
Protestul sustinatorilor lui Gheorghe Hanes s-a desfasurat exact in ziua in care castigatorul fotoliului de primar, Jean Rogoveanu, trebuia sa fie investit in functie.
Comuna Gogosu a fost impanzita de jandarmi si politisti, fortele de ordine fiind solicitate sa intervina pentru calmarea spiritelor. Cei care l-au votat pe vechiul primar nu vor sa fie condusi de altcineva.
"Noi il vrem inapoi pe domnul Hanes primar, pentru ca el ne-a ajutat tot timpul, ne-a dat bani de lemne, noi nu vrem alt primar. De ce a pierdut, ca noi toti l-am ales?! Noi il vrem pe Hanes!", strigau oamenii.
Noul consiliu local nu a putut fi constituit din cauza faptului ca nu a fost intrunit cvorumul necesar de doua treimi. Cei care au lipsit au fost liberalii care spun ca nu au stiut de sedinta. Ca urmare a acestui fapt, nici primarul ales nu a putut fi investit in functie.
Conform legii, constituirea noului consiliu local se face la cel mult 20 de zile de la data desfasurarii alegerilor locale. Sedinta este legal constituita daca la ea participa cel putin o treime din numarul alesilor locali. Acest lucru nu s-a intamplat si la Gogosu, deoarece consilierii PNL nu au luat parte la sedinta pe motiv ca nu ar fi fost anuntati.
"Deoarece nu s-a putut constitui cvorumul necesar, adica mai bine de jumatate din consilierii locali alesi, sedinta a fost amanata. Mi-am facut datoria si i-am instiintat pe toti consilierii, inclusiv secretara, ca, asa cum spune legea, daca trei sedinte la rand nu se hotarasc sa se prezinte la sedinta, consiliul local va fi dizolvat", a declarat reprezentantul Prefecturii Mehedinti.
Amanarea constituirii noului consiliu local al comunei Gogosu impiedica adoptarea deciziilor ce privesc intreaga comunitate. Insa, interesele politice au fost si de aceasta data mai importante.