Am primit prin e-mail o stire pe care o reproducem in continuare:
Politologul Daniel Barbu: "In capitalismul "camataresc", Traian Basescu este un agent de vanzari"

Politologul Daniel Barbu a vorbit pentru publicatiaGhimpele despre situatia politica actuala in contextul unei crize economice puternice, care de mai bine de doi ani afecteaza statele. De asemenea, politologul a facut o analiza a esichierului politic romanesc din punct de vedere ideologic.
Acum se castiga cel mai bine din jocurile pe valuta, exact ca in urma cu 500 de ani
In opinia profesorului Daniel Barbu, capitalismul nu mai are un caracter industrial ci este mai degraba un capitalism al finantelor si al serviciilor. Acesta exemplifica prin inchiderea unor companii de mare prestigiu. "Nu mai este normal in clipa de fata sa facem produse in care se investeste o munca industriala, o conceptie inginereasca, ci singurele sume mari care se mai castiga in piete in clipa de fata sunt, ca in secolul al XVI-lea, acelea care rezulta din jocurile pe valuta." Politologul sustine ca zarafia sau, intr-un limbaj mai putin prietenesc, camataria, este elementul ce descrie capitalismul "Zarafia, aceasta forma de capitalism primitiv cum o numea Marx, a devenit capitalismul post-modern si, cel mai grav, a devenit singura forma reala de capitalism in aceasta clipa. (...) Pentru prima oara in istorie statele au datorii pe care nu le mai platesc asa cum au facut-o de cand exista, nu le mai platesc in moneda pe care o emit ele ci intr-o moneda straina."
In capitalismul "camataresc", Traian Basescu se comporta ca un agent de vanzari
In contextul descris anterior, politologul descrie prerogativele presedintelui Traian Basescu "Traian Basescu se comporta din mai 2010 ca un agent de vanzari al marilor companii. Daca esti putin atent, intelegi exact pe cine reprezinta si in numele cui actioneaza presedintele Romaniei."
PD-L, partidul care intr-o singura zi si-a schimbat ideologia
In ceea ce priveste conceptul de "ideologie politica", acesta are un caracter pur teoretic, neaplicat in societarea romaneasca. Partidele politice nu isi urmaresc interesele ideologice ci, mai curand, sunt animate de alte interese. "PD-L e un partid care in 2005 intr-o singura zi a devenit dintr-unul social democrat modern si european, un partid conservator popular, democrat crestin, agrarian cu exact aceiasi oameni. Emil Boc, pe atunci presedinte al vechiului PDL depusese doar cu o zi inainte un manifest social democrat, o platforma social democrata. In chiar ziua congresului, acelasi Emil Boc a dus partidul in zona populara."