In cursul zilei de ieri, 11 mai a.c., in sala de sedinte a Prefecturii judetului Constanta s-au semnat protocoalele de infratire intre trei localitati din judetul Constanta si alte trei din Dobrich, Bulgaria, respectiv Basarabi - Sabla, Baneasa - Krusari si Navodari - Kavarna. Pe parcursul sedintei de lucru s-au prezentat localitatile, de catre fiecare primar in parte, iar dupa semnarea protocoalelor, membrii fiecarei delegatii au facut schimb de vinuri.
Atat partea romana, cat si cea din Bulgaria spera ca semnarea acestor protocoale sa fie doar un prim pas in dezvoltarea euroregiunii. "Speram, ca prin semnarea protocoalelor de infratire intre localitatile din Bulgaria si cele ale judetului nostru sa cream legaturi trainice si sa putem dezvolta fiecare regiune in parte", a declarat prefectul judetului Constanta, Danut Culetu. Si de partea cealalta a granitei gandurile sunt aceleasi, iar partea bulgara asteapta imbunatatirea vietii locuitorilor din cele doua tari. "Ziua de azi este doar inceputul colaborarii dintre Romania si Bulgaria, mai ales ca in aceasta perioada atat tara noastra, cat si Romania asteapta raspunsul Comisiei Europene", a declarat Dincher Hadjiev, prefectul localitatii Dobrich, Bulgaria. Vizita delegatiei din Bulgaria se va prelungi si pe parcursul zilei de astazi. Pentru ca trebuia ca invitatii sa ia masa undeva, aseara primarul localitatii Basarabi, Nicolae Crivineanu, dupa ce s-a tot pupat, "frateste", dupa cum bine a afirmat, cu doamna primar din localitatea bulgara Sabla, i-a invitat pe toti la Murfatlar, pentru a se ineca, probabil, intr-o "lacrima a lui Ovidiu".

Calapod: "Vrem ca nordul litoralului sa intre in circuitul turistic"

Dupa semnarea protocolului de infratire intre localitatile Navodari si Kavarna, Tudorel Calapod, primarul orasului Navodari a declarat ca are planuri mari in legatura cu ceea ce s-a semnat. "Acesta este doar primul pas in dezvoltarea economica si a turismului din zona orasului Navodari. Astfel ca, pe 31 mai o delegatie a primariei noastre va merge la Kavarna unde vor fi discutate proiecte in oglinda in legatura cu infrastructura din regiune. Vor fi aduse in discutie problemele de apa si canalizare. Ei deruleaza astfel de proiecte, dar vom pune in discutie si alte idei de colaborare", a declarat Tudorel Calapod. Tot in baza fratiei vor fi organizate si toate evenimentele ce vor urma in orasul Navodari. "De zilele orasului Navodari ii vom invita pe cei de la Kavarma sa ia parte la programele artistice pe care le organizam", a mai declarat Tudorel Calapod. Situl arheologic este tot un proiect de viitor, pe care primaria Navodari il va derula pentru ca, in viitor, partea de nord a litoralului romanesc sa intre in circuitul turistic al statiunilor de pe litoral. "Ne dorim ca Tasaul amenajat sa devina un punct turistic preferat de turistii care vin an de an la mare", a mai precizat Calapod.