Deputatul PC si totodata vicepresedinte al filialei Galati, Bogdan Ciuca, a declarat presei ca atat partidul sau, cat si Partidul Social Democrat, doresc ca alegerile parlamentare sa aiba loc la termenul stabilit si ca sunt impotriva amanarii acestora. Reactia celor din Partidul Conservator a venit in urma unui zvon din presa, aparut in urma cu cateva zile, conform caruia unele partide ar dori amanarea alegerilor parlamentare.

"Duminica trecuta a fost lansat pe piata zvonul ca anumite partide ar dori amanarea alegerilor. Din punct de vedere al Partidului Conservator este exclusa o asemenea posibilitate. Colegii nostri de la alianta PSD-PC au declarat public ca doresc alegerile la termen. Partidul Conservator a declarat si declara cu fermitate ca nu doreste amanarea alegerilor, doreste ca aceste alegeri sa fie organizate la termen. In opinia noastra zvonurile acestea sunt zvonuri de vacanta, comentarii, eventual politice, facute din lipsa unor subiecte mai serioase", a declarat Bogdan Ciuca.

Doar candidati cu notorietate pozitiva

Bogdan Ciuca a precizat ca, la alegerile parlamentare din acest an, cei care vor candida din partea aliantei PSD-PC nu vor fi alesi pe baza unor simpatii politice in interiorul celor doua partide, ci in urma unor sondaje publice, astfel ca doar politicienii cu notorietate pozitiva vor avea cele mai mari sanse sa candideze.

In plus, pe la sfarsitul lunii august, PSD si PC vor putea face publice numele celor care vor candida la alegerile parlamentare.