Democratii galateni sint convinsi ca pensionarii din orasul nostru, care la sfirsitul lunii februarie au pichetat sediul Ministerului Muncii, nu erau reprezentanti ai batrinilor cu venituri foarte mici, ci niste pioni ai Organizatiei Judetene PC Galati. Acest scenariu a fost facut public de democratul Eduard Vasilache.

Omul politic a tinut sa precizeze ca are informatii precise conform carora pensionarii protestatari au fost mituiti de partidul lui Durbaca pentru a striga "Jos Barbu". "Deputatul PC Bogdan Ciuca a recunoscut ca PC i-a ajutat pe acei pensionari sa ajunga la Bucuresti. Pensionarii au ajuns in Capitala cu citeva autobuze ale Transurb, societate care are un director conservator. Am cerut in scris Primariei sa ne spuna daca autobuzele au fost platite pentru a merge in Bucuresti. Noi credem ca PC a manipulat vointa poporului, iar pensionarii au fost mituiti sa mearga la protest", a declarat Eduard Vasilache.

"Noi am cerut ajutor la toate partidele"

In replica la declaratiile facute de democrat, presedintele Aliantei Pensionarilor din Galati, Toader Cristea, care a coordonat actiunea de protest de la Bucuresti, ne-a spus ca nu e prima data cind pedistii incearca sa-i umileasca in public.

"Nu ma mira comportamentul democratilor. Noi chiar am fost dati afara din sediul PD in urma cu citeva luni. Politicienii din PD trebuie sa inteleaga ca noi nu cerem mila, ci respectarea legii. Pensionarii au cerut sprijin de la toate partidele politice, dar nu toate au raspuns pozitiv. PC ne-a ajutat sa ajungem la Bucuresti si i-am multumit pentru asta", ne-a declarat Toader Cristea.

Mai mult decit atit, liderul pensionarilor ne-a spus ca zilele trecute a aflat ca printre cei care au fost la Bucuresti s-au aflat si oameni trimisi de presedintele PD Mircea Toader, scopul acestora fiind acela de a boicota actiunea de protest.

Din partea conservatorilor Eugen Durbaca ne-a spus ca "e adevarat ca PC i-a ajutat pe cei de la Alianta Pensionarilor sa mearga la Bucuresti pentru a picheta sediul Ministerului Muncii. Din partea PC Bogdan Ciuca este cel care s-a ocupat de organizare. Trebuie subliniat ca la Bucuresti au fost pensionari cu venituri mici, si nu oameni de-ai nostri, asa cum au spus democratii".

In plus Durbaca ne-a mai spus ca a auzit ca unii au incercat sa le dea bani unor pensionari pentru ca acestia sa fie cuminti si astfel sa-i faca de ris pe organizatorii evenimentului.

Democratii galateni cred ca Durbaca si ai lui manipuleaza vointa poporului si foloseste pentru asta autobuzele Transurb. Eduard Vasilache, reprezentant al PD, a spus chiar ca pensionarii care au protestat pe strazile Capitalei, la finele lunii februarie, erau niste soldati platiti de conservatori.