Primaria vinde case si la jumatate fata de pretul de evaluare, pentru a recupera debitele craiovenilor catre bugetul local. Amatorii de chilipiruri pot lua ieftin chioscuri, plantatii de ciresi si autoturisme.

Primaria Craiova face o noua oferta tentanta amatorilor de chilipiruri. Pe 2 noiembrie, municipalitatea va scoate la vanzare mai multe bunuri mobile si imobile sechestrate in contul datoriilor catre Directia de impozite si taxe locala. Cele mai cautate vor fi bunurile imobile, care se vand si la jumatate de pret. Spre exemplu, conform anuntului publicat pe site-ul primariei, GMB Titanic International Trading SRL este executata de un autoturism BMW, pentru care pretul de pornire al licitatiei este cu 50% mai mic fata de pretul de evaluare: 3.151 de lei. De asemenea, primaria mai vinde o autoutilitara Daewoo Avia, a debitorului Mozzo Trans SRL, pentru care pretul de pornire este de doar 5.462 de lei, adica jumatate din valoarea de evaluare. Un Cielo Daewoo, apartinand Tehnocip SRL, are valoarea de pornire de 4.142 de lei, iar in acest caz valoarea de pornire este scazuta cu 25% fata de pretul de evaluare. Probabil ca amatorii de chilipiruri vor astepta a treia licitatie. Alt chilipir, de data aceasta imobiliar, este reprezentat de un imobil de pe strada Elena Teodorini, de 66 mp, constand in casa si teren, pentru care pretul de pornire este de circa 100.000 de lei, adica tot jumatate din pretul de evaluare. Alte 20 de apartamente ale craiovenilor datori bugetului local vor fi scose la vanzare, valoarea lor de pornire fiind cuprinsa intre 55.800 de lei si 222.000 de lei. In cazul apartamentelor insa, valorile de pornire sunt mai mici cu doar 25% din valoarea de evaluare, deoarece suntem abia la a doua licitatie. La a treia, doritorii le vor putea achizitiona la jumatate.
"Cinci dintre cei executati au venit deja si si-au achitat datoriile, dupa ce s-au vazut pe lista. In aceste cazuri, excutarea se opreste, dar debitorii trebuie sa stie ca trebuie sa achite cheltuielile cu executarea. Pana in aceste faze ale executarii, ei au suficient timp sa-si achite datoriile", a spus Sorin Marcu, director al Directiei de Impozite si Taxe a Primariei Craiova. Printre bunurile scoase la vanzare se mai afla chioscuri si alte constructii. O situatie aparte o are Statiunea de Dezvoltare Pomicola, unde iarasi preturile sunt la jumatate. Astfel, o plantatie de visini de 1,90 hectare are valoarea de pornire de circa 51.000 de lei, alta, de 6 hectare - de circa 160.000 de lei, iar una de ciresi, de 14,3 hectare - porneste licitatia de la 368.000 de lei. Statiunea mai are la vanzare inclusiv soproane si baraci, al caror pret total de pornire este de 580.000 de lei. Bunurile sunt grevate si de datorii catre fisc.