Senatorii au decis ieri ca intonarea Imnului national al Romaniei poate fi prescurtata prin interpretarea doar a primei si a celei de-a patra strofe. Initiativa senatorului PSD Adrian Paunescu prevede si intonarea imnului la incepera programului saptamanal in toate unitatile militare, precum si la inceputul programului saptamanal in toate scolile primare, gimnaziale si in licee.
Propunerile din proiect au starnit nemultumirea senatorului liberal Tiberiu Prodan, care a argumentat ca unitatile militare au un regim special si nu li se poate impune cand sa intoneze Imnul national. El a adaugat ca in cazul elevilor masura este nejustificata, deoarece in unele zone copii au alte preocupari, precum aceea de a aduce “ bete de rachita “ pentru incalzirea scolilor. “ Acum trebuie sa cumparam si CD-playere, care sa serveasca drept suport audio pentru imn“, a punctat Prodan, incercand sa sugereze inoportunitatea intonarii imnului in scoli.
La randul sau, senatorul PPRM Gheorghe Funar si-a sustinut un amendament in care se prevedea ca, la inceputul manifestarilor oficiale ale organizatiilor minoritatilor nationale, sa se intoneze Imnul de stat. Propunerea a fost respinsa de senatori.