AGERPRES: Ion Iliescu: USL poate sa piarda alegerile chiar nespargandu-se
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, marti, ca Uniunea Social Liberala reprezinta o alternativa politica pentru actuala guvernare, insa a afirmat ca aceasta poate pierde alegerile din 2012 daca nu colaboreaza "asa cum trebuie".
Intrebat daca impartaseste afirmatiile liderului PSD, Victor Ponta, potrivit carora singura situatie in care USL poate sa piarda alegerile din 2012 este ca alianta sa se destrame, Iliescu a afirmat, la TVR 3, ca mai exista si alte variante care pot impiedica Uniunea sa fie victorioasa in scrutinul de anul viitor.
"Nu e singura, pot fi si altele, chiar nespargandu-se, daca nu lucreaza cum trebuie, daca nu tine seama de toate masurile pe care le vor lua si daca tot activul politic al celor doua partide nu va lucra cum trebuie. Poate sa piarda. Eu sper sa nu predomine o asemenea mentalitate si de aceea PSD isi mobilizeaza oamenii, isi pregatesc si Consiliul acesta national", a afirmat liderul de onoare al PSD.
In acest context, fostul presedinte a afirmat ca sedinta Consiliului National din 21 si 22 octombrie are valoare de conferinta nationala, desfasurandu-se cu un an inainte de viitoarele alegeri.
"Deci, este chiar foarte urgenta aceasta dezbatere la nivelul acestui forum dupa ce s-au dezbatut inclusiv toate actiunile concrete si proiectele concrete ale aliantei cu liberalii sau conservatorii si s-a elaborat si un program propriu de guvernare al aliantei. Dar partidul trebuie sa vina cu propriile sale masuri, inclusiv cu masuri legate de pregatirea oamenilor, a candidatilor pentru tot sirul de alegeri care urmeaza locale si parlamentare", a spus Ion Iliescu.
In ceea ce priveste nominalizarea candidatilor USL pentru alegerile locale, Ion Iliescu a precizat ca, fiind vorba de trei partide, va fi mai complicata procedura, amintind in acest context de "influente si autoritati ale unora sau ale altora".
Din punctul sau de vedere, candidatii prioritari sunt cei care au stiut sa castige increderea cetatenilor, sa fie capabili, cinstiti, corecti si cunoscuti ca atare si, "de regula, membri de partid".
"Este o alianta si fiecare isi promoveaza militantii proprii, dar pot fi si situatii in care sa se ajunga la concluzia unui om cu autoritate deosebita, cu calitate deosebita. (...) Sorin Oprescu s-a declarat independent, a castigat pozitia de primar al Capitalei ca independent, desi a plecat de la PSD.
Si acum a fost o discutie si au fost si pareri contrarii. PC a avut opinie diferita si a vrut sa mearga contra curentului, dar pana la urma sa-a ajuns la aceasta concluzie - ca primarul general al Capitalei, care este in functiune si care este cunoscut ca atare, sa fie candidatul USL", a mai spus Ion Iliescu.