Ion Iliescu nu stie cine a lansat ideea unui Congres extraordinar al PSD si nici nu vrea sa se pronunte in privinta desfiintarii functiei de presedinte executiv, detinuta de Adrian Nastase.
Senatorul social-democrat Ion Iliescu a declarat ieri ca nu stie cine a lansat tema convocarii unui Congres extraordinar in PSD. „Nu ma voi pronunta pana nu am elementele pe baza carora sa judec“, a spus Iliescu.
Acesta a reiterat ca, daca se ajunge la un Congres extraordinar sau la o alta forma de rezolvare a problemelor, poate sa fie bine, dar se poate crea si confuzie.
Liderul grupului senatorial al PSD a precizat ca a simtit anumite nemultumiri in teritoriu in legatura cu functionarea echipei de conducere. Cu toate acestea, Iliescu sustine ca congresul este suveran. In acest sens, el a precizat ca nu comenteaza o posibila desfiintare a functiei de presedinte-executiv al PSD, ocupata in prezent de Adrian Nastase. „Nu stiu. Congresul poate decide inlaturarea lui Nastase, a explicat Iliescu“.
Ideea organizarii unui Congres extraordinar a fost discutata si de liderii organizatiei PSD Bucuresti. Vicepresedintele acestei filiale, Codrin Stefanescu a declarat ieri ca organizatia este pregatita in orice moment pentru un Congres extraordinar, dar o decizie in acest sens nu poate fi aprobata decat de Biroul executiv al acesteia. „Daca este necesar sa se faca un Congres extraordinar, PSD Bucuresti este pregatit si vom gasi o solutie pentru a ne promova oamenii si interesele, in dorinta pe care o avem, pentru o reforma catre echilibru in partid“, a spus Stefanescu. El a mentionat ca multi oameni valorosi tineri sunt neglijati sau tac, in timp ce doar 4-5 reprezentanti ai PSD sunt permanent prezenti in mass-media.
Si vicepresedintele Madalin Voicu a pledat pentru o solutie de echilibru in partid, dar si pentru innoire si promovarea de oameni noi, cu credibilitate. „Mircea Geoana are o singura sansa de a ramane la conducerea PSD, aceea de a se preocupa foarte serios de schimbarea imaginii unor persoane care nu au credibilitate“, a declarat Voicu. El a precizat ca PSD Bucuresti ii va acorda tot sprijinul lui Mircea Geoana daca acesta intentioneaza realizarea unei reforme reale in partid.
Voicu a criticat faptul ca exista in PSD suficient de multi lideri maturi din punct de vedere politic, dar „lipsiti de caracter“, care nu au coerenta in declaratii si se contrazic intre ei. Despre Nastase, Voicu a spus ca este „un om cult, educat, dar probabil ca mai are de lucrat la caracter“.