Presedintele Ion Iliescu a declarat ieri ca nu aproba criticile referitoare la participarea sa in campania electorala. "Nu inteleg aceasta nervozitate a unora in legatura cu participarea mea la campanii electorale. Nu sunt in campanii electorale. Au fost cateva momente si vor mai fi pana la alegeri, dar care nu depasesc norma necesara unui om care candideaza, in acelasi timp, conform legii", a precizat seful statului.
Ion Iliescu a comentat prezenta sa in spoturi electorale argumentand ca este raspunderea sa pentru tara. Presedintele statului a tinut sa precizeze ca el nu candideaza ca independent, ci pe listele unui partid, al carui fondator este. "Iar acum, cand este vorba de o optiune a populatiei tarii, am si o datorie fata de tara ca sa si indemn spre ceea ce cred ca este bine", a explicat Iliescu.
Seful statului a mentionat ca functia sa de presedinte al Romaniei si candidatura sa pentru Senat sunt doua probleme separate.
"Una este misiunea pe care o indeplinesc de presedinte si alta este, la fine de mandat, dreptul de a putea participa la alegeri pentru o institutie a statului - Senatul. Nu se contrapun acestea", a explicat Iliescu.
Mai mult, el a tinut sa mentioneze ca nici retragerea sa din functie nu ar fi rezolvat problema, intrucat ar fi fost inlocuit de presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, la randul sau candidat al PSD.