Senatorul PSD Ion Iliescu a declarat ieri, la sfarsitul sedintei de grup a partidului, ca declaratiile presedintelui Traian Basescu referitoare la costurile integrarii in UE sunt total nepotrivite. Iliescu considera ca nu este nici o noutate decalajul Romaniei fata de tarile membre ale Uniunii. Senatorul a explicat ca inca din perioada renasterii s-au manifestat aceste decalaje. Ca atare, cel mai important este ca Executivul, Parlamentul, societatea civila sa conlucreze pentru gasirea celei mai bune solutii.
Iliescu a catalogat afirmatiile lui Basescu drept “apeluri isterice“. “Numai cu iesiri din acestea la rampa, cu declaratii care sa zapaceasca lumea nu vom rezolva astfel de probleme“, a sustinut Ion Iliescu. “Pentru seful statului si seful Guvernului, asemenea aprecieri trebuie bine cantarite, nu sa faca declaratii care baga lumea in sperieti“, a adaugat senatorul.
Fostul presedinte al Romaniei a precizat ca si in timpul guvernarii Nastase s-a explicat publicului care sunt costurile integrarii, insa fara “note isterice“.
La randul sau, Mircea Geoana, senator PSD, a completat ieri in plen declaratiile liderului de grup parlamentar. “Avem nevoie de eurolucizi, nu euronaivi, fara sa transformam Romania in eurosceptici“, a precizat Geoana. El a adaugat ca integrarea in UE nu trebuie folosita nici ca sperietoare, nici ca scuza pentru neimplinirile programului Tariceanu.