Fostii presedinti ai Romaniei, Ion Iliescu si Emil Constantinescu, au participat miercuri, la festivitatea de deschidere a anului universitar de la Universitatea Politehnica, unde au rememorat perioade din timpul studentiei si le-au dat sfaturi pentru viata studentilor. "Anul viitor implinesc 60 de ani de cand am intrat pe bancile Politehnicii", a aratat Ion Iliescu, transmitandu-le studentilor ca, in ceea ce priveste misiunea scolii, exista doua tendinte: pregatirea solida sau specializarea stricta.
Iliescu a optat pentru prima varianta, spunandu-le celor prezenti ca in scoala trebuie sa obtina cunostintele fundamentale pe care sa se sprijine, urmand ca ulterior, in viata, sa isi gaseasca drumul cel mai potrivit.
"Mesajul meu esential: devotamentul pentru scoala si cultura si pregatirea pentru viata", a mai spus Iliescu.
La randul sau, fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, le-a spus studentilor sa fie mandri de faptul ca au intrat in cadrul unei universitati de elita. "O natiune reprezinta suma realizarilor individuale. Mandria unei natiuni consta in oamenii realizati. Indemnul meu este sa va ganditi la propria dumneavoastra cariera. Sa ajungem, peste ani, sa ne bucuram de bucuria dumneavoastra", a spus Constantinescu.