Senatorul Ion Iliescu refuza sa plateasca chirie pentru Sala de Marmura in care si-a sarbatorit saptamana trecuta aniversarea alaturi de colegii de partid. Iliescu a catalogat cererea vicepresedintelui Senatului, Radu Berceanu, de a achita chiria, drept “lipsa de pertinenta“.
Ion Iliescu a explicat ca sala respectiva este atribuita grupului parlamentar PSD si a considerat ca este o aberatie sa se plateasca chiria pentru ceva ce apartine grupului senatorial al partidului. Referitor la acuzatiile aduse de Berceanu, potrivit carora ce s-a servit cu acea ocazie a fost platit din fondul de protocol al Senatului, Ion Iliescu a dezmintit aceasta ipoteza.
Senatorul a adaugat ca si declararea cadourilor primite, asa cum a cerut Radu Berceanu, este o alta tampenie. “Cand primesti un cadou din partea familiei sau a prietenilor, nu se declara. Prevederea legala se refera la cadouri oficiale din partea unor institutii, oameni de afaceri. Este cu totul altceva. Putin exagerat, domnul Berceanu“, a concluzionat Ion Iliescu.