Cei doi lideri ai PSD s-au contrat, in cadrul unei emisiuni televizate, pe tema propulsarii lui Cozmin Gusa in functia de secretar general al fostului partid de guvernamant. Iliescu o considera o a€žgreseala enormaa€œ.

Presedintele PSD, Adrian Nastase, crede ca promovarea lui Cozmin Gusa ca secretar general al PSD nu a fost o idee rea, fiindca a€žera nevoie de un semnal public si de o innoire printr-o persoana care umbla fara cravata si care are un alt mod de raportarea€œ. a€žIdeea in sine nu cred ca a fost rea, dar, din pacate, prin faptul ca el a venit complet din afara partidului cred ca nici nu a inteles foarte bine misiunea luia€œ, a declarat Nastase joi seara, in cadrul unei emisiuni televizate, unde a fost invitat impreuna cu Ion Iliescu. Plecarea lui Gusa din PD nu este considerata de Nastase ca fiind o surpriza, intrucat acesta, a€žla fel ca si unii tineri din Partidul Social Democrat, tinde sa devina vedeta prea devreme si ii ignora pe colegia€œ.
Iliescu l-a contrazis imediat pe Nastase, spunand ca a aduce un om din afara partidului si a-l pune intr-o astfel de functie este a€žo greseala enormaa€œ. a€žUn om adus din afara partidului, sa-l pui in fruntea muncii de partid, este o greseala enorma, indiferent cine o fi fost: Octav Cozmanca, Popescu, Dumitrescu. Daca venea din afara partidului, sa-l pui sa conduca un partid, asa ceva este inadmisibila€œ, a spus fondatorul PSD. El n-a pierdut prilejul sa-l a€žintepea€œ pe cel pe care l-a lasat in fruntea PSD cat timp a fost la Cotroceni. a€žAceasta este o viziune managerialo-tehnicista care nu se poate aplica unui partid si trebuie sa existe un mecanism propriu al partidului de a-si forma lideri care sa aiba autoritatea politica si morala de a-l conducea€œ, i-a spus Iliescu lui Nastase. Iliescu a lasat sa se inteleaga ca el are ce are nu cu Gusa, ci cu principiul aplicat. a€žNu am avut de-a face cu el niciodata si nu ma intereseaza in sine personajul. Eu am criticat decizia in sine, pe care am considerat-o si o consider gresitaa€œ.
çncoltit, Adrian Nastase a admis faptul ca a€ždecizia sa a fost gresita in ceea ce priveste persoanaa€œ, adaugand ca in ceea ce priveste principiul este a€žrelativ de acorda€œ ca, intr-adevar, pentru un astfel de post era necesara o vechime in partid.