Ion Iliescu sustine ca Traian Basescu stie foarte bine cat de mincinoase sunt afirmatiile sale de acum, dar si cum gandea despre minciunile raspandite atunci de unii dintre adversarii politici ai Domniei Sale si ai FSN in 1990 cu privire la asa-zisa "chemare" a minerilor. Iliescu considera ca declaratia lui Basescu de la Craiova, anume ca Ion Iliescu s-ar afla in spatele deciziei de suspendare a sefului statului si calificarea ei drept o "mineriada parlamentara" este un "act infam".

"Ce urmeaza?"

"Ea este, totodata, o calomnie la adresa celor 322 de parlamentari si la adresa Parlamentului, ca institutie fundamentala a oricarei democratii", afirma fostul presedinte, care arata ca, mai mult, "Traian Basescu acrediteaza ideea, profund nedemocratica si periculoasa, ca aceia care au votat impotriva sa trebuie pedepsiti pentru votul lor, pentru ca au exercitat liber un drept constitutional fundamental, fie cu aruncarea peste balustrada Parlamentului, fie cu trimiterea lor in mina". "Ce urmeaza? Tragerea lor in teapa, la propriu?", se intreaba Iliescu. El considera ca asemenea "josnicii" practicate de Traian Basescu, "nedemne pentru un om de stat", demonstreaza nu numai faptul ca suspendarea sa de catre Parlament a fost justificata, dar si ca prezenta sa in fruntea statului constituie "un real pericol" pentru democratie, pentru functionarea normala a institutiilor statului si a prestigiului sau international.

"322 de mineri-parlamentari"

"Este un motiv in plus pentru ca la referendumul din 19 mai cetatenii sa voteze DA pentru demiterea lui Traian Basescu din functia de presedinte al Romaniei", sustine fostul presedinte.
Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat sambata la mitingul de la Craiova ca Ion Iliescu nu a mai apelat la mineri, ci la metode moderne, adica la "322 de mineri-parlamentari", care, dupa 20 mai, ar trebui dusi "cu lampasul in minele din Valea Jiului". "Se pare ca domnul Ion Iliescu a trecut la mijloace mai moderne, de data asta fara sa cheme minerii in apararea tarii, ci a apelat la 322 de parlamentari pentru suspendarea mea. Sunt 322 de mineri-parlamentari, care, dupa 20 mai, ar trebui sa-i ducem cu lampasul in minele din Valea Jiului", a spus Basescu.