Jurnalista Corina Dragotescu a relatat ca a primit un telefon din partea presedintelui de onoare al PSD Ion Iliescu, in care acesta a facut-o "ticaloasa". Enervarea fostului sef de stat s-a datorat unui editorial semnat de jurnalista in care sustinea ca Ceausescu a fost scos "om cinstit de Parlament, deci Ion Iliescu "a omorit" un om cinstit.
"Nu stiam cine e la telefon. Mi-a spus: 'Sunt Ion Iliescu' si a continuat: 'Ca esti plina de venin, ca esti o vipera, asta am spus de mult. Acum iti spun ca esti o ticaloasa!'. Si a tinut-o tot asa, suparat fiind ca am scris un editorial in care spuneam ca votul parlamentarilor in care il scot pe Ceausescu om cinstit se rasfrange asupra lui Ion Iliescu. Asta deoarece, in aceste conditii, inseamna ca Ion Iliescu a omorit un om cinstit", a declarat jurnalista, potrivit Cotidianul. Corina Dragotescu a precizat ca a scris "omorit" nu in sensul ca "el ar fi apasat pe tragaci, ci in sensul ca el a gestionat acel moment in directia respectiva".
Ion Iliescu nu a putut fi contactat pentru a comenta afirmatiile Corinei Dragotescu.
Senatorii si deputatii au adoptat marti, in sedinta comuna, raportul Comisiei parlamentare de ancheta pentru investigari si clarificari referitoare la conturile lui Nicolae Ceausescu, concluzia finala fiind ca fostul sef de stat nu a avut conturi sau averi depozitate in strainatate.
Editorialul Corinei Dragotescu, intitulat "De ce l-au impuscat pe Ceausescu?", incepe cu formula "Ceausescu a fost om cinstit. Iliescu l-a omorit degeaba".
"Cam asa se poate traduce concluzia comisiei parlamentare care a constatat, intr-un raport votat de senatori si deputati, ca fostul dictator nu a avut conturi in strainatate. Ca un om trecut prin Revolutie, ma intreb acum, alaturi de atatia altii, de ce a mai fost impuscat Ceausescu? Cei 60.000 de morti n-au fost niciodata identificati. Ba chiar s-a spus ca nici n-ar fi fost atatia. Nici cu teroristii lui Ceausescu nu stam prea grozav", continua jurnalista.
Ea se intreaba, in cazul in care conturile lui Ceausescu nu exista, de ce acesta a fost condamnat, de ce fratele acestuia
s-a spanzurat, in pivnita, la Viena, de ce s-a sinucis presedintele completului de judecata care l-a condamnat pe Ceausescu, de ce pilotul care l-a dus pe Ceausescu a facut acelasi gest disperat si de ce ni s-a spus ani la randul ca armata nu a tras, cand de fapt a tras.
"Dupa verdictul din Parlament se poate trage o concluzie simpla: Ion Iliescu a gresit. A gresit ca a cedat presiunilor si celor care au spus ca teroristii nu pot fi opriti decat daca Ceausescu este impuscat. Ca daca moare dictatorul se vor gasi banii care, iata, nu mai sunt nicaieri", scrie Corina Dragotescu.