DeCeNews informeaza: Iliescu despre ramanerea lui Geoana in partid: Si la Senat, si in partid. Dar sunt pareri si pareri
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat luni ca din punctul sau de vedere ar fi mai bine daca Mircea Geoana ramane "si la Senat si in partid", dar in formatiune sunt pareri si pareri.
Ion Iliescu a fost intrebat daca propunerea de excludere redactata de Comisia de arbitraj este o greseala. "Vom vedea. Comitetul Executiv trebuie sa se pronunte", a spus el.
Liderul PSD crede ca excluderea lui Geoana din PSD ar putea periclita pozitia de la Senat. "S-ar putea. Ceea ce nu e convenabil (...) Nemaiavand sustinerea politica a propriului partid, sansele ca sa se mentina sunt cu atat mai mici. Dar trebuie sa vedem si Regulamentul Senatului, daca poate fi - inclusiv in legatura cu asemenea situatie noua - suspendat un presedinte care este ales pentru o legislatura inteaga. Nu stiu, nu cunosc detaliile, vom vedea", a mai aratat Iliescu.
Intrebat daca personal crede ca ar fi mai bine daca Geoana ar ramane in partid, el a replicat: "Si una si alta. Si la Senat si in partid. Dar sunt pareri si pareri. Vom vedea".
Iliescu a mai declarat ca nu incearca sa-si convinga colegii sa abordeze o anumita atitudine in conflictul cu Geoana. " Nu incerc nimic. Cand am avut ceva de spus, mi-am spus parerea. Voi spune si in cadrul actual. Trebuie sa ascult si eu parerea celorlalti", a mai aratat fostul presedinte.
Social-democratul spune insa ca nu este normal ca Geoana nu a fost audiat si ca forul condus de Dan Sova a procedat gresit deoarece nu a asteptat si parerea presedintelui Senatului, potrivit newsin.