Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, la sosirea la sediul partidului, ca i se pare "suspecta" modificarea de rezultat dintre estimarile avansate duminica seara de institutele de sondare si rezultatele anuntate, luni, de BEC.
"Este suspecta aceasta modificare de rezultat si, sigur, trebuie vazut concret. Sondajele reflecta starea de spirit a oamenilor", a afirmat el.
Intrebat de jurnalisti daca PSD va contesta rezultatul alegerilor, Iliescu a raspuns: "Daca sunt fapte care pot fi probate, altminteri nu este simplu. Dar, mie mi se pare ca au fost foarte multe fraude. Nu pot sa vorbesc despre ele, pentru ca nu am datele concrete".
El a mai spus, referindu-se la neregulile semnalate in procesul de votare, ca, daca acestea "pot constitui fapte care pot sa motiveze o contestatie", atunci vor fi luate ca atare.
Traian Basescu a obtinut 50,37% din voturi, in timp ce Mircea Geoana a obtinut 49,62% din voturi, conform rezultatelor partiale anuntate, luni, la ora 11.00, de Biroul Electoral Central (BEC), dupa centralizarea voturilor din 99,13% din sectii.
Duminica seara, imediat dupa inchiderea urnelor, trei dintre cele patru institute de sondare care au prezentat date centralizate pana la ora 19:00 il indicau castigator al alegerilor prezidentiale pe candidatul PSD, Mircea Geoana, care l-a devansat pe contracandidatul sau, actualul presedinte Traian Basescu, candidatul democrat-liberalilor, la o diferenta de aproximativ trei procente. CSOP a prezentat egalitate intre cei doi candidati.