Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a dezaprobat, joi, atitudinea liderului PNL, Crin Antonescu, din ultima perioada, afirmand ca acesta ‘‘este putin obraznic, pentru un pustan fara prea multa experienta politica‘‘.
‘‘Eu am vazut. Antonescu are stilul lui si e putin obraznic, pentru un pustan fara prea multa experienta politica. Dar, in sfarsit, s-a trezit pe cai mari. Sunt mentalitati care se reflecta, dar si interesul liberalilor este ca sa mearga intr-o batalie politica impotriva acestei situatii. As propune o mai multa prudenta in abordarea disputelor firesti, ideologice, cu cei care se afla, de asemenea, in opozitie, si sa gasim un limbaj comun in eforturile noastre‘‘, a spus Iliescu, in cadrul sedintei Comitetului Executiv National al PSD, desfasurat la complexul Bascov, langa Pitesti.
Liderul de onoare al PSD si-a dojenit si colegii participanti la CExN, transmitandu-le ca partidul a fost in opozitie doua mandate parlamentare pentru ca nu a ‘‘fost capabil sa se organizeze ca forta politica‘‘. ‘‘Am pierdut o sansa si la alegerile parlamentare, si la prezidentiale, si nu trebuie sa facem reprosuri altora. Trebuie sa privim in curtea noastra. Am pierdut pe mana noastra, cel putin alegerile prezidentiale si, din nou demagogia si populismul lui Basescu au reusit sa-i readuca la putere. Trebuie sa incepem consolidarea tuturor organizatiilor incepand de la locale si redarea spiritului militant al organizatiilor si al membrilor de partid. Trebuie sa cautam oameni credibili si care sa creada‘‘, a spus Iliescu.

Manevra: Disputele dintre PSD si PNL ii scot pe Basescu si PDL din izolare

Liderul de onoare al social-democratilor a facut un apel catre PSD si PNL sa nu se lase antrenati in cursa ‘‘de a scoate PDL din izolarea politica‘‘. ‘‘Sa nu ne lasam atrasi in niste curse, pentru ca in batalia politica sunt obiective strategice pe termen lung si sunt obiective tari. Noi nu trebuie sa permitem iesirea din izolare a PDL si a lui Traian Basescu. Exista o anumita manevra, si, din pacate, si lipsa de maturitate a lui Crin Antonescu si a liberalior, au lansat pe piata disputa intre PNL si PSD. De asta e nevoie acum, in loc sa concentram intreaga batalie politica si sa avem si dialoguri cu liberalii? Obiectivul major pentru societatea romaneasca este sa inteleaga lumea raspunderea care ii revine, pentru situatia din tara, lui Basescu si partidului de la guvernare‘‘, a conchis Iliescu.