"Il apreciez pe Antonescu si ca persoana, si ca tinuta. E un om inteligent, un politician de factura liberala cu un comportament social-democrat", a declarat Ion Iliescu, pentru un cotdian central (Gandul).
La aproape un an de la declaratia presedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, potrivit careia si l-ar fi dorit pe Crin Antonescu in partid, acesta nutreste aceleasi sentimente pozitive pentru liderul liberal.
"Il apreciez pe Antonescu si ca persoana, si ca tinuta. E un om inteligent, un politician de factura liberala cu un comportament social-democrat", a declarat Ion Iliescu. Fostul presedinte a caracterizat evolutia evenimentelor din ultimele doua zile drept un pas important pentru viata politica a Romaniei, "pe care se poate crea o platforma de unire a fortelor, intr-un program de interes national".
"In aceste conditii, marele castig politic este autoizolarea lui Basescu, fapt care deschide perspectiva unei constructii benefice pentru democratia romaneasca". Referitor la o eventuala rasturnare a unui guvern Iohannis de catre baronii PSD, dupa alegerea lui Mircea Geoana, Iliescu sustine ca "astfel de interpretari sunt doar niste sageti pedeliste".
"Eu spun ca avem de-a face cu oameni responsabili. Nimeni nu-si poate permite sa se joace cu asa ceva, mai ales un partid responsabil si cu experienta, cum e PSD".