Dupa aflarea rezultatelor oficiale ale turului al doilea al prezidentialelor, Ion Iliescu, inca presedinte al Romaniei, este de parere ca, deocamdata, nimeni nu are majoritate parlamentara, nici ca partid luat separat, nici ca Alianta. Ion Iliescu a precizat ca, ceea ce exista pana acum, Uniunea PSD+PUR si UDMR, ar fi realizat o anumita majoritate “destul de fragila“.
Iliescu a tinut sa explice, inca o data, procedurile ce vor avea loc aceasta saptamana, incercand sa demonstreze ca, deocamdata, nu se stie nimic sigur.
Referitor la infrangerea lui Adrian Nastase, Iliescu a spus ca trebuie reflectat asupra acestui lucru. El a adaugat ca Nastase este “un om politic cu experienta indelungata, este presedintele partidului, e inca premier, a avut Guvernul cu cele mai substantiale rezultate de pana acum“. “Viata politica se asaza“, a concluzionat Ion Iliescu. Intrebat cum se asaza viata politica, Iliescu a decretat: “Bine!“. In privinta viitorului presedinte al PSD, Iliescu a reactionat, intreband la randul sau daca presa vrea sa stie deja ceea se va intampla la urmatorul congres. “Ce importanta are nu stiu!“, a raspuns Iliescu.