Pensionarii PSD ar trebui sa-i traga de maneca pe membrii cu functii de raspundere, dar cu "mentalitati de aroganta", a declarat, joi, la Conferinta Nationala a organizatiei de pensionari a partidului, presedintele de onoare, Ion Iliescu. Seniorul social-democrat i-a criticat pe cei care care au parasit PSD in ultimul timp si pe care i-a calificat drept "fripturisti", "oportunisti", care vor functii si posturi pe care nu le mai puteau obtine in PSD.
Iliescu a recomandat membrilor de partid care ajung in functii cu raspundere, fie politice, fie administrative, sa ramana "conectati" cu baza partidului, pentru a reprezenta interesele celor care i-au votat.
In caz contrar, organizatia de pensionari a partidului ar trebui "sa vegheze" asupra unor eventuale aparitii "a unor mentalitati de aroganta" in randul celor care "se inalta pe treptele puterii".
"Organizatia noastra sa ii traga de maneca pe cei care au functii de raspundere, sa coboare cu picioarele pe pamant, sa nu uite de unde au plecat, sa nu uite sa ii slujeasca pe cei multi. Acest spirit trebuie imprimat in viata de partid", a sustinut Iliescu.
In ceea ce priveste valul de demisii din partid din ultima vreme, Iliescu a apreciat ca este vorba doar de "fripturisti", "oportunisti", care vor functii si posturi pe care nu le puteau primi in PSD.
"Sunt gata sa alerge dupa posturi. Nu le mai place ca nu sunt la guvernare. Vor functii, vor posturi. Trebuie tratati ca atare, sunt oameni fara identitate. Este oportunism, este fripturism. Ei lupta doar pentru pozitii avantajoase. Am auzit ca asa-zisa grupare a independentilor, care vrea sa isi faca si partid, cocheteaza cu ideea sa adere la structurile Partidului Socialistilor Europeni. Ce fel de stanga reprezinta asemenea oameni? Ce este in mintea lor? Asemenea oameni nu pot sa prezinte nici seriozitate, nici incredere", a afirmat Iliescu.
El a comparat crearea grupului independentilor cu trecerea PD de la stanga la dreapta, care "a schimbat flamura peste noapte".