DeCeNews: Iliescu: Dezamagirea ar fi totala daca cetatenii il voteaza pe Basescu

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, ca, in situatia in care Traian Basescu ar fi votat la referendumul de demitere pentru a-si continua mandatul, aceasta ar inseamna ca USL nu a inteles "starea de spirit a lumii".
"USL are o pozitie foarte limpede, foarte clara, nu e niciun secret (...). Cred ca e un lucru care raspunde starii de spirit din tara (suspendarea lui Traian Basescu - n.r.), toate sondajele de opinie pe care noi le avem arata o scadere a popularitatii lui clara, pentru ca oamenii simt ca toate deteriorarile din viata noastra economica, sociala se datoreaza lui Basescu, asa ca toti asteapta retragerea lui", a sustinut Iliescu.
El a fost intrebat de ziaristi daca nu ar fi posibil ca Traian Basescu sa recupereze capitalul politic pana la referendumul de demitere.
"Nu cred, nu cred, ar fi contra firii. Adica starea de spirit din tara este foarte limpede, foarte clara. Acum referedumul va arata acest lucru. Daca la referendum cetatenii o sa-l mai voteze pe Basescu, ceea ce nu cred, ar fi o surpriza si o dezamagire totala. Inseamna ca nu intelegem noi starea de spirit a lumii, dar nu cred. Asta numai oamenii care nu traiesc cu picioarele pe pamant pot sa mai gandeasca asa ceva", a mai afirmat presedintele de onoare al