Bucurestenii dovedesc din nou ca alcatuiesc cea mai stranie comunitate din Romania si l-au ales ieri pe pupilul lui Ion Iliescu, "independentul" Sorin Oprescu, in calitatea de primar al Capitalei. Reamintim ca fostul presedinte comunist Ion Iliescu a comandat in iunie 1990 macelul minerilor impotriva bucurestenilor si este, dupa toate probabilitatile, autorul genocidului din decembrie 1989, in urma caruia au murit cateva mii de bucuresteni. Cu toate acestea, "emancipatii" bucuresteni l-au ales ieri ca primar pe Sorin Oprescu, unul dintre cei mai apropiati apostoli ai lui Iliescu. In restul tarii, romanii isi desavarsesc vocatia de sinucigasi si au votat din nou cu pesedistii, dar si cu fostii primari.
Sorin Oprescu a castigat aseara mandatul de primar al Bucurestiului, "independentul" crescut de Ion Iliescu obtinand circa 55% din voturi, potrivit exit-poll-urilor. Democrat-liberalul Vasile Blaga a obtinut aproximativ 45%, liderul PD-L declarand ca isi asuma infrangerea si ca regreta faptul ca nu a fost demagog si populist precum contracandidatul sau. PSD obtine pentru prima data in istoria sa mandatul de primar al Capitalei, chiar daca pentru acest succes a fost nevoie de artficiul ieftin prin care Oprescu s-a declarat independent, pentru a scapa de stigmatul Iliescu. Bucurestenii l-au iertat astfel pe fostul sef de stat, care a fost complice la uciderea a catorva mii de romani in timpul "Revolutiei" din 1989 si l-au ales, prin omul sau, Sorin Oprescu, la conducerea Bucurestiului. Acelasi PSD dovedeste o incredibila capacitate de "regenerare" si l-a reconfirmat pe Marian Vanghelie primarul "care este" al Sectorului 5 cu circa 57%, acordand-i mult mai tanarului si alfabetizatului Sebastian Bodu doar 43% . In rest, liberalul Andrei Chiliman a castigat Primaria Sectorului 1 cu circa 57%, in timp ce contracandidatul sau PD-L, Razvan Murgeanu, a obtinut 43%. Conservatorul Cristian Popescu Piedone a castigat Primaria Sectorului 4 cu aproape 65%, in timp ce contracandidatul pedelist Radu Silaghi a obtinut doar 35%. In fine, democrat-liberalul Cristian Poteras l-a invins fara drept de apel pe pesedistul Dan Darabont, obtinand peste 56% din voturile bucurestenilor din Sectorul 6. Presedintele Traian Basescu a declarat azi noapte la sediul PD-L ca, daca ar fi candidat, nu s-ar fi descurcat atat de bine cum a facut-o Vasile Blaga, a carui performanta a fost calificata de seful statului ca "uriasa". "Nu e vorba de greseli. Performanta lui Blaga este uriasa ca a obtinut totusi 3 procente sub 50 impotriva unei coalitii PSD, PNL, PC plus trusturi de presa. Deci, dupa parerea mea, Blaga a avut o performanta. Eu, daca as fi avut o asemenea opozitie, n-as fi reusit sa castig Primaria Capitalei", a spus Basescu, imediat dupa ce a ajuns la sediul PD-L. Seful statului a adaugat ca o sa-i incurajeze in continuare pe democrat-liberali, singurii care i-au fost alaturi cand a fost suspendat din functie, dar si pe intreaga durata a mandatului. "Sunt partenerii mei", a spus Basescu, adaugand ca nici un partid n-a obtinut un scor atat de bun la Bucuresti precum PD-L.

Sergiu Sechelariu a fost umilit la Bacau

Poate ca cea mai umilitoare infrangere a unui nume mare la o capitala de judet a fost cea a celebrului Sergiu Sechelariu. Fostul secretar de stat in mandatul lui Miron Mitrea, frate al fostului primar Dumitru Sechelariu, Sergiu a obtinut in turul 2 al algerilor pentru functia de primar al Bacaului doar 25%. Romeo Stavarache, primar fost PC, actualmente PNL, a recastigat orasul cu peste 75%. Capitala Moldovei a fost recastigata de pesedisti, actualul primar Gheorghe Nechita obtinand in cel de-al doilea tur un scor limita, care poate poate fi totusi modificat de numaratori, de doar 52%, in timp ce contracandidatul pedelist Dumitru Oprea avea seara tarziu 48%.

Romania, anul de gratie 2008, mileniul 3: BEC a decis ca alegerile dintr-o comuna ieseana sa continue, desi un candidat a murit

Incredibil, dar BEC a decis ieri continuarea procesului electoral in comuna Voinesti din judetul Iasi, chiar daca unul dintre candidatii intrati in turul al doilea a decedat in cursul zilei de duminica. Purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet, a declarat ca decizia a fost luata dupa discutarea in Birou a sesizarilor in legatura cu situatia de la Voinesti, constatandu-se ca nu exista nici o prevedere legala care sa duca la suspendarea procesului electoral. Candidatul PSD la primaria Voinesti, Neculai Ivascu, a murit duminica dimineata, in urma unei tulburari neurologice. Neculai Ivascu avea 59 de ani si a fost singurul primar post-revolutionar de la Voinesti. Contracandidatul lui Ivascu este reperezentantul PNL Gheorghe Dobreanu. Este interesant de aflat care a fost scorul electoral al candidatului decedat si mai ales daca mortul a castigat functia de primar. Un alt pesedist care a castigat alegerile, de aceasta data viu, este Dumitru Nicolae de la Galati. Acesta a reusit sa obtina peste 70% din voturile concitadinilor sai, in detrimentul contracandidatului liberal Andrei Lisinschi. De asemenea, candidatul PD-L la Primaria Ploiesti, Andrei Volosevici , a anuntat azi noapte tarziu ca a castigat alegerile la o diferenta de aproximativ 20 de procente, conform unui exit-poll comandat de partid. Rezultatele neoficiale ale unui exit-poll comandat de PD-L il dau invingator cu un scor de 60% la 40%.