In sedinta Coalitiei de luni trebuie luata o decizie categorica in privinta aliantei cu PD-L, a spus, astazi, Ilie Sarbu, vicepresedintele PSD, atentionand, totodata, ca PD-L nu mai poate sa apara in fata oamenilor ca "fetita nevinovata care, dupa ce a comis greseala, arunca vina pe partenerul in care avea incredere".
In opinia vicepresedintelui PSD, acuzele aruncate de PD-L asupra social-democratilor sunt minciuni.
"Atat eu, cat si colegii mei, nu avem pretentia ca suntem ingeri, dar nici nu putem accepta jigniri cum sunt inconsecventi, iresponsabili si populisti". Consider ca mare parte din acuzatiile care ni s-au adus nu sunt altceva decat un mod de actiune al PD-L pe care l-a demonstrat in toate guvernarile la care a participat pana acum. Acceptam cu totii ca traversam un moment greu, ca efectele crizei sunt tot mai pronuntate, dar, in niciun caz de aceasta data, PD-L nu mai poate sa apara in fata oamenilor ca "fetita nevinovata" care, dupa ce a comis greseala, arunca vina pe partenerul in care avea incredere", a spus Ilie Sarbu.
"In comunicatul transmis, vineri, de PD-L, sunt multe minciuni", avertizeaza Ilie Sarbu.
"I-as intreba pe colegii de la PD-L daca cele 171 de milioane de euro, reprezentand fonduri SAPARD, care au fost deblocate, inseamna nimic, daca platile pe suprafata, in valoare de circa un milliard de euro, inseamna nimic, daca deblocarea Programului Operational pentru Pescuit, in valoare de circa 230 de milioane de euro inseamna nimic, daca plata subventiilor restante pe 2008 si aducerea lor la zi inseamna nimic, daca reducerea cu 40% a personalului si a agentiilor insemna nimic, daca Ordonanta de restructurare a Ministerului Agriculturii, care inca nu a fost aprobata de Guvern, insemna nimic, cred ca la fel si colegii mei ministrii ar putea sa puna astfel de intrebari concrete. De aceea, consider acum, ceea ce alta data nu am considerat necesar, ca la sedinta de luni a coalitiei trebuie sa fie luata o decizie categorica in privinta aliantei cu PD-L", a explicat vicepresedintele PSD.
Sarbu a adaugat ca, pana in prezent, au mai fost "intepaturi, neintelegeri si tot felul de scenarii in legatura cu modul de functionare a coalitiei", dar comunicate ca cel pe care l-a transmis, vineri, PD-L "sunt total lipsite de intelepciune, jignitoare si in niciun caz nu duc la rezolvarea mult clamatelor probleme ale oamenilor".
"Consider ca aceasta reactie a PD-L este generata de anumite decizii luate in Parlament in ultima vreme, si nu de modul in care ministrii PSD isi fac datoria, chiar daca unii s-au trezit ministri", a conchis liderul social-democrat.