Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, ca, luni, la inceputul sedintei plenului, va anunta ca din grupul PSD+PC din Senat nu mai fac parte conservatorii.
‘Prevederea statutara este foarte clara - componenta grupurilor, plecari de membri sau schimbari, denumiri se anunta la inceputul sesiunii, in plen, iar grupul PSD este o realitate si o realitate puternica. Nu poti sa spui ca nu exista. (...) Luni, la inceputul sedintei plenului Senatului, voi anunta comisiile, conducerea grupului si voi anunta si ca din grupul PSD-PC din Senat nu mai face parte PC‘, a afirmat Sarbu.
Liderul senatorilor PSD a precizat ca a inaintat o adresa catre Biroul Permanent al Senatului in care anunta faptul ca PC nu mai face parte din grupul parlamentar al social-democratilor.
Potrivit presei centrale, unii senatorii din randul puterii ar fi invocat, in timp ce la Senat se desfasurau negocieri intre liderii de grup pe marginea componentei Biroului Permanent al forului superior al Legislativului, ca grupul PSD+PC nu ar mai exista dupa incetarea aliantei dintre cele doua formatiuni si constituirea aliantei PC-PNL.