Gandul.info : Surpriza USL pentru Basescu: "Curtea Constitutionala a deschis o portita, asta e clar si le da frisoane celor de la PDL, ei nu s-au asteptat la asta"

Liderul PSD din Senat, Ilie Sarbu, a declarat pentru gandul ca dupa referendum,
"Curtea Constitutionala a deschis o portita, asta e clar si le da frisoane celor de la PDL, ei nu s-au asteptat la asta. Nu stiu ce va intampla daca vor fi opt milioane de voturi pentru demitere si niciun vot de la ei. Poate ni se da noua posibilitatea sa spunem ca referendumul este valid, avand in vedere ca Traian Basescu nu are niciun vot. Acum nu se mai pot plange pe la forurile internationale ca s-a incalcat decizia Curtii", a subliniat Ilie Sarbu.
Potrivit articolului 3 din hotararea Parlamentului privind referendumul "in situatia in care Curtea Constitutionala va stabili ca nu au fost indeplinite conditiile de valabilitate stabilite de lege, Parlamentul Romaniei va lua act de hotararea acesteia si va decide asupra procedurii de urmat".
Hotararea a fost atacata la Curtea Constitutionala de PDL, dar sesizarea a fost respinsa, fiind declarata constitutionala.
"In hotararea Parlamentului de organizare a referendumului se spune ca daca nu se valideaza de Curtea Constitutionala, Parlamentul va stabili calea de urmat. Aceasta hotarare ascunde riscul nevalidarii referendumului, dar aceasta hotarare a mutat de la Curtea Constitutionala calea de urmat. Ei ar gandi sa faca un nou referendum pana iese. La ei ma pot astepta la orice, sa ma cheme in fata Parlamentului sa spuna: te-am demis", a declarat presedintele Traian Basescu la B1TV.
Presedintele suspendat a cerut ca hotararea sa fie atacata la Curtea Constitutionala. El a dezvaluit ca atunci cand a vazut hotararea le-a spus apropiatilor "avem o problema".