AGERPRES informeaza: Ilie Sarbu: "Blocajul din Senat are ca ratiune faptul ca dorim o lege a asistentei sociale corecta"
Liderul grupului parlamentar al PSD din Senat, Ilie Sarbu, a explicat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca grupurile parlamentare ale Opozitiei au parasit sala de plen fiindca nu sunt de acord cu forma actuala a legii asistentei sociale.
Potrivit liderului social-democrat, acest proiect de lege a fost realizat "de un ministru care traia in lumea basmelor". "Vrem sa se inteleaga ca blocajul din Senat are ca ratiune faptul ca dorim sa dam o lege a asistentei sociale buna, corecta romanilor. Am incercat sa o retrimitem la comisie, sa fie rediscutata. Nu puteam fi de acord cu un proiect de lege facut de un ministru care traia in lumea basmelor. Am discutat liderii intre noi, incercand sa avem intelegere. Nu s-a putut. Ca atare azi am parasit sala si vom vedea pe viitor care vor fi formele de protest pe care le vom adopta", a declarat Sarbu.
El a sustinut ca parlamentarii USL doresc sa "blocheze abuzurile Puterii". "Grupurile USL au incercat sa blocheze abuzurile pe care le face Puterea. Ieri (la sedinta plenului reunit al celor doua Camere ale Parlamentului de marti - n.r.), de exemplu, nu am reusit sa facem acest lucru. Nu dorim sa se acrediteze ideea ca o facem din orgolii personale. Sunt legi foarte importante, care vizeaza viata oamenilor. (...) Intelegem fenomenul ca atare, ca Puterea e tentata sa alunece, sa mai faca greseli, dar acum se merge din abuz in abuz. Nimeni nu mai tine cont de nimic. Algoritmul rezultat din alegeri nu mai este respectat, desi in 20 de ani nimeni nu a indraznit sa schimbe aceasta cutuma", a spus Sarbu.