Peste 180 de locuri sunt disponibile anul acesta la sesiunea de admitere pentru structurile teritoriale ale Politiei Romane, se arata intr-un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR). "Politia Romana informeaza ca incep inscrierile in institutiile de invatamant proprii si subordonate Ministerului Administratiei si Internelor, precum si in institutiile de invatamant ale Ministerului Apararii Nationale si Serviciului Roman de Informatii care pregatesc specialisti pentru nevoile Ministerului Administratiei si Internelor. Numarul total de locuri aprobat pentru sesiunea de admitere 2012, pentru care structurile teritoriale ale Politiei Romane efectueaza recrutarea este de 184", se arata in comunicat.
La Academia de Politie "A.I. Cuza" Bucuresti - Facultatea de Politie - specializarea "Ordine si siguranta publica", curs de zi sunt disponibile 50 locuri (42 barbati, 5 femei, 3 locuri pentru minoritati - 1 pentru minoritatea roma, 1 pentru minoritatea maghiara si 1 loc pentru alte minoritati). La Academia de Politie "A.I. Cuza" Bucuresti - Facultatea de Politie - specializarea "Drept" - sunt disponibile 19 locuri (14 barbati, 5 femei). La Scoala de Agenti de Politie "Vasile Lascar" Campina sunt 50 locuri (43 barbati, 5 femei, 1 loc pentru etnicii romi si 1 loc pentru alte minoritati). La Scoala de Agenti de Politie "Septimiu Muresan" Cluj sunt disponibile 50 locuri (43 barbati, 5 femei, 1 loc pentru etnicii romi si 1 loc pentru alte minoritati). La Academia Tehnica Militara Facultatea de Sisteme Electronice si Informatice Militare - Inginerie electronica si telecomunicatii - "Transmisiuni" - 4 locuri; - Calculatoare si tehnologia informatiei - "Calculatoare si sisteme informatice pentru aparare si securitate nationala" - 6 locuri. Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul" Bucuresti, specializarea Stiinte militare, informatii si ordine publica - "Psihologie - informatii" - sunt disponibile 5 locuri.
Locurile la institutiile de invatamant ale Ministerului Administratiei si Internelor sunt aprobate distinct pentru barbati si femei, iar locurile alocate MAI la institutiile de invatamant din sistemul de aparare si siguranta nationala sunt destinate barbatilor.