Fostul presedinte al filialei galatene a Partidului Noua Generatie-Crestin Democrat, Igor Parvu, si-a prezentat ieri continutul dosarului de colaborare cu fosta Securitate ce tocmai i-a parvenit de la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii. Igor Parvu, candidatul PNG-CD la Primaria Galati la localele din iunie, a fost depistat de CNSAS ca ar fi colaborat cu Securitatea, lucru recunoscut si de impricinat, mai ales ca dosarul pe care l-a primit ii arata exact fiecare nota informativa intocmita inainte de Revolutie.

Trei note informative

Asa cum reiese si din dosarul prezentat ieri chiar de Igor Parvu, acesta a fost nevoit sa intocmeasca pe data de 15 mai 1989, pe cand era capitan secund pe un vas ce facea deplasari in afara tarii, trei note informative despre colegii care-l insoteau la bordul navei. Cele trei note informative, semnate cu numele conspirativ de "Petre", l-au ajutat sa nu-si piarda dreptul de a naviga. Martor acestui fapt ii sta avizul de navigare reinnoit, pe care l-a primit pe data de 17 mai 1989, la numai doua zile dupa ce a intocmit cele trei note informative in care transmitea Securitatii faptul ca cei trei colegi sunt de treaba si nu au intentia de a ramane peste hotare, chiar daca intr-un final s-a dovedit a fi tocmai invers.

Colaborare scurta

Desi Igor Parvu spune ca a fost "racolat" pentru simplul fapt ca era foarte bine pregatit, acesta nu intelege de ce totusi, la numai o luna de zile lucrurile s-au schimbat. La finalul lunii iunie i-a fost retras avizul de a naviga, fiind anchetat alaturi de alti colegi timp de 10 zile si acuzat ca ar fi facut trafic de armament in timpul cursei in care unul dintre colegii sai s-a inecat accidental. Acesta banuieste ca nu a fost un informator tocmai pe placul Securitatii, chiar daca recunoaste ca a acceptat aceasta colaborare pentru a nu-si pierde slujba. Oricum ar sta lucrurile, Igor Parvu asteapta cat mai rapid decizia instantei in acest caz si spune ca nu-l afecteaza prea mult aceasta chestiune.