Cotidianul informeaza : Gasca lui Igas" vrea sa puna stapanire si pe Politia Timis
Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas a aprobat propunerea Corpului de control care a propus cercetarea prealabila a 23 de lucratori de la IPJ Timis si va profita de acesta opertunitate pentru a numi inca un aradean fidel si portocaliu la comanda politiei timisene.
Deciza ministrului de la interne vine dupa scandalul iscat, la inceputul lunii august, in orasul Deta, unde fii primarului Roman si cativa contrabandisti de tigari si-au platit in public niste polite mai vechi. A urmat arestarea combatantilor, dar si demisia comisarului sef Ioan Golosie, din functia de sef al Politiei Deta. Golosie a platit cu functia pasivitatea sa in scandalul fiilor de primar, iar acum a venit randul si mai marilor din politia judeteana sa aibe aceeasi soarta.
Principalul vizat este comisarul sef Gheorghe Popescu, seful inspectoratului, care se afla pe faras inca de acum citeva luni, atunci cand a fost filmat la volanul masinii sale trecand pe culoarea rotie a semaforului, intr-o intersectie din Timisoara. Scandalul de la Deta i-a cazut la fix ministrului Igas, care avea pregatit un inlocuitor pentru functia de sef la IPJ Timis, in cazul in care actualului comandant i se va pune in carca arhicunoscutul "management defectos".
Prin inspectoratul aradean se vorbeste de comisarul Adrian Simon, care actualmente ocupa functia de adjunct al sefului IPJ Arad si al carui nume este vehiculat deja, ca posibil inlocuitor al comisarului sef Popescu la comanda inspectoratului timisan. "Si daca n-o sa fie Simon, tot de la Arad o sa aduca sef. Poate ca acolo s-au ascuns meseriasii de la interne si nu mai incap de atata profesionalism in orasul lor", spunea un politist timisorean.
Ca un facut, odata cu numirea lui Traian Igas la conducerea administratiei si internelor, politistii aradeni s-au dovedit extrem de "profesionisti" si au fost implantati in functii cheie in MAI si structurile acestuia din teritoriu, in special in Timis. Recent si la conducerea politiei de frontiera de la Timisoara a fost directionat un alt aradean, chestorul Ioan Handra. In mod ciudat, cv-ul comisarului Simon, aflat pe situ-ul de internet al IPJ Arad, nu mai poate fi apelat. Unii dintre cititorii avizati ai site-ului ar fi vrut sa vada daca acesta ar indeplini conditiile prevazute de legislatie, ca sa ocupe functia de inspector sef la o structura judeteana de politie.