Vicepresedintele PNL Gheorghe Flutur a acuzat de plagiat partidul de guvernamant pentru copierea mai multor initiative liberale. El a dat ca exemplu in acest sens ultima propunere a Guvernului privind intabularea gratuita a terenurilor.
"PSD a plagiat fara rusine mai multe initiative liberale", a aratat Flutur, precizand ca o "ultima gaselnita pentru ca Guvernul sa se mentina la putere" este preluarea ideii liberale de intabulare gratuita a terenurilor. Gheorghe Flutur a spus ca, timp de patru ani, a vorbit "in van" despre necesitatea solutionarii cadastrului general in Romania, in acest sens promovand si un proiect de lege prin care intabularea terenurilor agricole si forestiere urma sa se faca gratuit, proiect care a fost respins de majoritatea PSD.

Promisiuni electorale
de la Guvern

Vicepresedintele PNL a mai spus ca, prin diferite masuri, reprezentantii PSD incearca pe ultima suta de metri sa castige simpatia electoratului, "iar disperarea ii face sa renunte si la convingerile lor exprimate de-a lungul anilor".
"Daca saptamana trecuta au fost darnici cu promisiuni la capitolul proprietate, saptamana aceasta dau ajutoare de inmormantare, iar saptamana viitoare vor si ei sa intabuleze gratuit terenurile taranilor, desi acest lucru puteau sa-l faca de patru ani", a spus Flutur. El a apreciat ca, in prag de alegeri, Guvernul si-a constituit un "departament intreg care lucreaza la capitolul promisiuni", iar programul electoral al PSD se modifica de la o saptamana la alta, uneori de la o zi la alta, in functie de asteptarile electoratului.
"Mai nou, pentru a economisi timp, au pus indigoul si copiaza papagaliceste capitole pe care le cred interesante din programul Aliantei D.A.", a spus Flutur, adaugand ca se asteapta ca pana in 28 noiembrie "tot programul Aliantei D.A. sa se regaseasca in promisiunile Nationalei Uniuni PSD+PUR".