Coordonatorul campaniei electorale prezidentiale a PSD Viorel Hrebenciuc a declarat, luni seara, ca este mirat ca presedintele Traian Basescu este atat de speriat de Comisia Udrea, el comentand anuntul facut de Elena Udrea, potrivit caruia va depune plangeri penale impotriva unor membri ai comisiei.
Hrebenciuc a afirmat ca nu intelege "de ce atata emotie si atata patima" in chestiunea comisiei parlamentare de ancheta la Ministerul Turismului.
"Ma mir ca domnul presedinte Basescu este atat de speriat de Comisia Udrea. Sincer, chiar nu inteleg de ce atata emotie si atat patima in chestiune", a spus el, comentand anuntul Elenei Udrea conform caruia va face plangeri penale impotriva celor patru membri ai comisiei care apar intr-o inregistrare neoficiala.
Hrebenciuc a apreciat ca anuntul facut de Udrea, ca nu se va prezenta la audierile comisiei, constituie abuz in serviciu, infractiune de natura penala.
"Doamna Udrea trebuie sa citeasca foarte bine Legea raspunderii ministeriale si sa vada ca, in momentul in care dezinformeaza Parlamentul sau nu se prezinta la cererea Parlamentului sau a unei comisii parlamentare, asta inseamna abuz in serviciu si este fapta de natura penala. Cred ca este stresata de ce s-ar putea gasi in minister, ca altfel nu vad de unde atata suparare", a comentat el.
Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, luni, ca a decis sa formuleze plangere penala impotriva fiecarui participant la discutia din comisia parlamentara de ancheta, a carei inregistrare audio a aparut in presa.