Senatorul GHEORGHE POP a sustinut o declaratie politica intitulata: PDL premiaza cu nerusinare hotii si fugarii.

Saptamana trecuta, Guvernul a anuntat ca a transferat 66,5 milioane lei catre un numar total de 300 primarii cu situatii financiare dificile, acoperind astfel datoriile acestora, precum si cheltuielile curente si de capital. Conform informatiilor oficiale aparute pana la acest moment, cele mai multe fonduri au fost alocate primariilor din Piatra-Neamt (1,1 milioane lei), Calarasi (900.000 lei) si Huedin, judetul Cluj (600.000 lei), toate conduse de catre reprezentanti ai actualei puteri, respectiv ai PDL si UDMR.
Sunt convins, sunteti cu totii siderati! Nici prin cap nu va trecea una ca asta! Cu siguranta va asteptati la o alocare de fonduri echitabila, fara culoare politica, strict dupa nevoile si necazurile fiecarei comunitati. Criteriile insa au fost cu totul altele! Si de data aceasta au fost premiate hotia si fuga necinstita. Frisca de pe tort a luat-o nimeni altul decat Gheorghe Stefan, cel care a fost in spatele fraudarii marsave a alegerilor din judetul Neamt, din luna august, anul curent. In rest, s-au mai aruncat bani in cei care au tradat fara orice urma de decenta votul alegatorilor, alegand sa se alature trupei de banditi care jefuieste azi tara.
De altfel, Igas inca de saptamanile trecute, anunta cu subiect si predicat, fara pic de jena si fara a se mai preocupa macar de pastrarea aparentelor, ca va blagoslovi cu precadere primariile PDL-iste. Acelasi mesaj il transmitea mai mult sau mai putin voalat si Boc atunci cand le transmitea primarilor din teritoriu ca-si pune nadejdea in ei si ca va sti sa-i recompenseze pe cei care vor face "figura buna". Azi este limpede care era mesajul complet al premierului: "Furati cu nesimtire pentru mafia PDL, asa cum a facut-o atat de exemplar Gheorghe Ștefan de la Neamt. Nu doar ca nu vi se va clinti un singur fir din cap dar pentru marsavia voastra veti fi platiti regeste din banii amaratilor de romani pe care ne prefacem ca-i reprezentam!"
Practica aceasta nu este nici pe departe un accident izolat. Va amintesc ca un studiu prezentat in luna iunie anul trecut de catre Institutul pentru Politici Publice a indicat ca peste 70% dintre primarii care au obtinut in 2009 bani din Fondul de rezerva al Guvernului apartin PDL.
Inteleg ca pregatirile pentru campanie ale PDL sunt acerbe dar mi se pare scandalos ca actualul Guvern sa intoarca spatele la milioane de romani, oameni care asteapta de la ei o solutie, nu sa fie lasati prada datoriilor si lipsurilor din cauza opiniilor lor politice.
Stimatii mei, va anunt ca situatii grele, salarii neplatite si proiecte castigate care asteapta sustinere pentru finantare sunt si in primariile de alta culoare nu doar in cele portocalii sau in cele de sub flamura UNPR, aceasta dependinta pentru zile negre a PD-L. Ii amintesc domnului Boc ca datorii si amar sunt peste tot in tara nu doar acasa la mamuca si tatuca de la Margau! Ceea ce se intampla acum este un act de o josnicie grosolana! Romanii trebuie sa stie ce fel de imparteli face banda portocalie din avutul public si sa-i sanctioneze asa cum se cuvine!