Cristian Tudor Popescu (foto) publica in Gandul articolul cu titlul "Un jaf de partid", pe care il puteti citi in continuare.
'Intre clasa politica si populatie se casca acum o groapa la fel de adanca pe cat era in ultimii ani ai regimului Ceausescu. Spectacolul grotesc oferit de Parlament luni noaptea dupa 20 de ani de democratie a fost urmat de proptirea guvernului Boc prin manevre de tejghea politica in vreme ce in strada i se dadea foc. Si nu doar in strada din jurul Parlamentului - dl Boc, ajutat cu mare succes de Udrea, Berceanu, Videanu et comp., reuseste sa provoace o ura surda amestecata cu dispret, care depaseste chiar sondajele aratand prabusirea lui Basescu si a PD-L. Vorbirile prin care Boc a incercat sa justifice taierea salariilor si pensiilor au fost jalnice din punct de vedere uman si politic. A nu intelege ca acelora care se pregatesc acum sa traiasca la limita de subzistenta putin le pasa de datul vinei pe guvernarile anterioare denota un anume handicap mintal. A pretinde ca taierile sunt masuri "curajoase", de "reforma", "benefice pe termen lung" e o insulta la adresa cetateanului, in conditiile in care guvernul Boc nu schiteaza nici un plan de masuri active de relansare economica, nici un fel de etape si termene, si asta dupa ce a mintit populatia cel putin un an de zile in legatura cu situatia reala a Romaniei ca sa mai ia Basescu un mandat, iar banii imprumutati de la FMI, UE si bancile private i-a bagat in buzunarele clientelei PD-L. E vorba de un simplu jaf - fiindca nu ii mai da nimeni cu imprumut, acum PD-L jefuieste pensionarii din pix asa cum hotii o fac intrand noaptea peste ei in casa. Si peste inspaimantator de scurta vreme, prin marirea taxelor si impozitelor, fiecare cetatean va fi calcat de hotii de partid si de stat. Cand spuneam ca pot sa moara mii, chiar zeci de mii de oameni de malnutritie, frig si boala, ma gandeam nu doar la amputarea salariilor bugetarilor si a pensiilor, ci si la infernul pe care il vor declansa masurile distructive, disperate, orbesti ale guvernului "remaiat" Udrea - Basescu, care urmeaza inexorabil. Asta-seara, dupa cum a declarat, d-na Udrea da o sampanie, probabil din sticla istorica aruncata in multime de T. Basescu dupa ce a tras un gat din ea in noaptea revelionului 2005, recuperata si reumpluta pentru ocazii festive. Nu cred ca va varsa vreun strop pe podea de sufletul mortilor.
Caci singurul lucru la care te mai poti gandi dupa cele intamplate ieri inauntrul si in jurul Parlamentului este numarul ranitilor si mortilor in randurile manifestantilor si jandarmilor in urma protestelor de strada din ce in ce mai violente care pot sa zguduie Romania cand cutitul va ajunge la os.'