Candidatul PNL pentru sefia Consiliului Judetean Bihor, Radu Tarle, impreuna cu echipa sa de consilieri, printre care se numara Lucia Varga si Dumitru Voloseniuc, sunt revoltati de modul in care adversarii lor politici fac campanie electorala. "Dezinformeaza locuitorii judetului cu realizari care nu sunt ale lor", spune Tirle. Introducerea apei si a canalizarii in judet sunt finantate in proportie de 85% din banii Guvernului liberal, arata Lucia Varga.
Printre cei care se lauda, liberalii ii enumara pe primarii PSD si pe vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Bihor Stefan Seremi, care sustin ca au introdus apa, gaz si canalizare in judet. "In 2005, cand am mers la minister, nu era niciun proiect pentru apa si canalizare in Bihor. Atunci am realizat un proiect in valoarea de peste 130 de milioane de euro, proiectele realizate fiind pentru toate primariile din judet, indiferent de culoarea politica a primarului. Finantarile in proportie de 85% sunt realizate de Guvernul Romaniei si doar 15% de Consiliul Judetean si consiliile locale. Acum vad ca vin altii din alte partide si isi aroga meritele, ceea ce nu este normal", a declarat ieri secretarul de stat in Ministerul Mediului, Lucia Varga. Ea sustine ca Oradea ar fi putut beneficia de fonduri europene pentru depozitarea gunoaielor, dar Consiliul Local Oradea, impreuna cu Consiliul Judetean Bihor, a preferat realizarea unui parteneriat public-privat pentru realizarea a sase statii de transfer pentru gunoi, statii care nu s-au realizat.
Mutarea Aeroportului, o afacere imobiliara
Referitor la mutarea Aeroportului Oradea, Radu Tirle sustine ca s-a dorit ca prin aceasta sa se dea un alt tun imobiliar orasului Oradea. "Aeroportul este iar o afacere imobiliara, miza fiind cele 163 de hectare de teren din zona. Pot sa spun ca nu s-a purtat nicio discutie cu Autoritatea Aeronautica pentru mutarea aeroportului si, daca voi ajunge presedinte, numai peste cadavrul meu se va muta acest aeroport", a anuntat Tirle. "Aeroportul din Oradea este cel mai bun din tara, aici fiind cele mai putine zile cu ceata. "Baietii destepti" au cumparat teren mult in afara Oradiei si de aceea vor sa-l mute", a mai adaugat candidatul PNL la presedintia CJ Bihor. Chiar si comandantul Aeroportului Oradea a declarat in iarna acestui an ca mutarea aeroportului implica multe conditii care trebuie indeplinite pentru a gasi un nou amplasament, acest lucru neputandu-se realiza dupa cum doresc unii sau altii.
Referitor la faptul ca principalii sai contracandidati au fost in ultimele trei mandate la conducerea judetului, Tirle a spus ca "nu vreau sa iau exemplul inaintasilor mei si sa primesc miei si alte daruri. Bihorenii trebuie sa aleaga intre ce a fost pana acum si altii care nu sunt obisnuiti cu asemenea practici".